Hyppää pääsisältöön

Porin yliopistokeskuksessa ohjelmistotekniikan ja tekoälyn globaalia huippuosaamista – professori Pekka Abrahamssonin juhlaluento perjantaina 20.10.2023

Julkaistu 19.10.2023
Tampereen yliopisto
Professori Pekka Abrahamsson, kuva Teemu Rahikka, Jyväskylän yliopiston kuva-arkisto
Professori Pekka Abrahamsson, kuva Teemu Rahikka, Jyväskylän yliopiston kuva-arkisto
Tampereen yliopiston ohjelmistotekniikan professori Pekka Abrahamssonin tehtäväänastujaisluento järjestetään Porin yliopistokeskuksessa perjantaina 20.10.2023 klo 13 - 15.

Professori Pekka Abrahamsson aloitti työnsä Porin yliopistokeskuksessa tammikuussa 2023. Hän on kansainvälisen uran USAssa, Ranskassa, Norjassa, Italiassa ja Tanskassa luonut huippututkija. Suomessa hän on työskennellyt professorina VTT:ssa, Helsingin yliopistossa ja Jyväskylän yliopistossa. Hän on ketterän ohjelmistokehityksentutkimuksen pioneeri maailmalla ja viimeiset vuodet hän on keskittynyt tekoälyn erilaisiin käytännön sovellutuksiin. Vuonna 2021 hänet rankattiin parhaimpaan 1%:een maailmassa omalla tutkimusalueellaan. 

Luento-osuuden lisäksi tilaisuudessa kuullaan Porin yliopistokeskuksen johtaja Katariina Yrjönkosken, Tampereen yliopiston provosti Jarmo Takalan, Tampereen yliopiston informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan dekaani Pekka Verhon sekä Satakunnan korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Sampsa Katajan puheenvuorot. Tilaisuuteen on kutsuttu Tampereen ja Turun yliopistojen avainhenkilöiden lisäksi mm. yritysten ja muiden sidosryhmien edustajia Satakunnasta. 

Abrahamssonin professuuria rahoittaa osittain Satakunnan korkeakoulusäätiö. Satakunnan korkeakoulusäätiö tukee satakuntalaista yliopistollista toimintaa, ja on rahoittanut jo useita professuureja, opinnäytetöitä ja väitöskirjatutkimuksia. Professuurit ovat merkittävä keino edistää yliopistollista koulutusta ja tutkimusta alueella. 

Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä
https://tuni.zoom.us/j/62233309837 

  

Lisätietoja:

Pekka Abrahamsson,
pekka.abrahamsson [at] tuni.fi,
040 541 5929

Katariina Yrjönkoski,
Porin yliopistokeskuksen johtaja,
katariina.yrjonkoski [at] ucpori.fi,
040 359 4643