Hyppää pääsisältöön

Koulutusta tutkijaprofiileista ja tutkijanarvioinnista marraskuussa 2023

Julkaistu 15.11.2023
Tampereen korkeakouluyhteisö
Kuvituskuva.
Tutkija, ovatko tietosi ajan tasalla tutkijaprofiileissa, kuten ORCIDissa, Scopus Author Identifier -näkymässä ja Tiedejatutkimus.fi-portaalin Tutkijan tiedoissa? Tietojen tarkistaminen ja ylläpitäminen kannattaa, koska näistä palveluista kerätään tietopohjaa tutkijanarvioinnille.

Kirjaston järjestämässä koulutuksessa käymme läpi muutamia tiedeyhteisössä käytössä olevia tutkijatunnisteita ja -profiileja. Tutkijatunnisteiden avulla tutkija voi varmistaa, että hänen tieteellinen toimintansa liitetään oikeaan henkilöön. Lisäksi profiilien ajantasaisuus parantaa tutkimustuotosten näkyvyyttä.

Koulutuksessa avaamme myös vastuullisen tutkijanarvioinnin perusteita, koska erilaisissa arvioinneissa hyödynnetään tutkijaprofiileihin kerättyä dataa. Arviointia tehdään mm. rahoitushakemusten ja rekrytointien yhteydessä. 

Tutkijaprofiilit tutkijan näkyvyyden edistäjinä ja tutkijanarvioinnin perusteet -koulutus:

  • Ti 21.11.2023 klo 9.00–10.00 (suomeksi)  
  • Ke 29.11.2023 klo 9.00–10.00 (englanniksi) 

Toteutukset ovat samansisältöiset. Kouluttajina toimivat kirjaston avoimen tieteen asiantuntijat. Koulutukset järjestetään Zoomissa, eikä niitä tallenneta. Löydät Zoom-linkin intran henkilöstökoulutuskalenterista.

Lisätietoa: lib.metrics [at] tuni.fi