Hyppää pääsisältöön

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 2022: TAMKin koulutustarjontaa Tampereella ja Porissa

Julkaistu 25.8.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Tamkon tuutorit ryhmäkuvassa 2022, kuva Laura KorhonenKuva: Laura Korhonen
Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa 660 uutta opiskelijaa tammikuussa 2023. Opintotarjonnan suunnittelussa on huomioitu alueelliset työvoimatarpeet sekä sosiaali- ja terveysalan ja tekniikan alan uudet haasteet. Syksyn yhteishakuaika korkeakouluihin on 31.8.–14.9.2022.

Tampereen ammattikorkeakouluun voi hakea sekä kevään että syksyn yhteishauissa. Tänä syksynä tarjolla on yhteensä 660 aloituspaikkaa tammikuussa alkaviin AMK- ja ylempiin AMK-tutkintoihin. Alkavia tutkintokoulutuksia on 22, viidellä eri koulutusalalla.  

Tampereella alkavat päivätoteutuksina biotuotetekniikan insinöörin, sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin sekä rakennusmestarin erikoistumisalana talonrakennuksen sekä sairaanhoitajan AMK-tutkintokoulutukset. TAMK toteuttaa myös yhdessä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa röntgenhoitajan AMK-tutkintokoulutuksen.   

Monimuotototeutuksena, esimerkiksi työn ohessa suoritettavaksi, ovat haettavissa konetekniikan insinöörin, LVI-talotekniikan insinöörin, kiinteistönpidon ja korjausrakentamisen rakennustekniikan insinöörin, sairaanhoitajan ja sosionomin AMK-koulutukset. Haettavana on myös laboratoriotekniikan insinöörin muuntokoulutus.   

Maahanmuuttajista sairaanhoitajia   

Tampereen ammattikorkeakoulu ja Metropolia Ammattikorkeakoulu jatkavat vuosi sitten hyvin käynnistynyttä kaksikielistä sairaanhoitajakoulutusta maahanmuuttajille. Koulutuksen keskeinen tavoite on, että opiskelijat jäävät valmistuttuaan Suomeen töihin ja työskentelevät sairaanhoitajina suomen kielellä. Opinnot alkavat englanniksi ilman suomen kielen tasovaatimusta. Maahanmuuttajaopiskelijoilla on mahdollisuus opiskella sekä sairaanhoitajaopinnot että tutkinnon vaatima suomen kielen taito opintojen tavoiteajassa. 

Tammikuussa alkaa 10 ylempää AMK-tutkintokoulutusta   

Ammattikorkeakoulujen ylemmät AMK-tutkinnot tuottavat työelämän muutoksissa tarvittavaa asiantuntijaosaamista. Tavoitteena vahva käytännön kehittämisosaaminen. Koulutuksissa keskitytään aiemmin työssä hankitun kokemuksen pohjalta syventämään omaa asiantuntijuutta. 

TAMKissa alkaa tammikuussa 10 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, joista uutena sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyden ylempi tutkinto-ohjelma. Tutkinto antaa valmiudet sosiaali- ja terveydenhuollon vaativiin yrittäjyyden johtamis-, kehittämis- ja asiantuntijatehtäviin. Muita haettavia terveys- ja hyvinvointialan ylempiä AMK-koulutuksia ovat terveyden edistämisen ylempi tutkinto-ohjelma ja hyvinvointiteknologian ylempi tutkinto-ohjelma. Hyvinvointiteknologian YAMK-koulutuksessa voi suorittaa myös insinöörin tai tradenomin ylemmän AMK-tutkinnon. 

Kulttuurialalla on haettavana musiikkipedagogin ylempi tutkinto-ohjelma ja palvelualalla palveluliiketoiminnan johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma. Tammikuussa alkavia tekniikan alan ylempiä AMK-koulutuksia ovat älyteollisuuden automaatioratkaisut, älykäs uusiutuva sähköenergiatuotanto ja rakennustekniikka. 

 

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku järjestetään 31.8.–14.9.2022. Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakulomake aukeaa haun ensimmäisenä päivänä kello 8.00 ja sulkeutuu haun viimeisenä päivänä kello 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2023.  

Tutustu tutkintoihin:
https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/hae-tamkiin/tamkin-syksyn-yhteishaku 

Kysy lisätietoa hakemisesta: 
hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fitarget="_self", p. 029 452 0444 (ma ja to klo 12–14)   

Lisätietoa TAMKin koulutustarjonnasta:
- opiskelijarekrytoinnin päällikkö Kristiina Engblom-Pelkkala, p. 040 663 7679, kristiina.engblom-pelkkala [at] tuni.fi
- koulutuksen vararehtori Sanna Wesanko, p. 040 509 2711, sanna.wesanko [at] tuni.fitarget="_blank"