Hyppää pääsisältöön

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku maaliskuussa 2022: TAMK tarjoaa runsaan valikoiman koulutuksia Tampereella ja myös Virroilla

Julkaistu 16.3.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Hymyilevä nuori mies liikkuu kaupungilla.
Tampereen ammattikorkeakoulussa on kevään 2022 toisessa yhteishaussa tarjolla 44 hakukohdetta, joissa on yhteensä 1858 aloituspaikkaa.

Suomenkielisiin koulutuksiin haetaan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa 16.–30.3.2022. Hakeminen tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi. Hakulomake aukeaa haun ensimmäisenä päivänä kello 8.00 ja sulkeutuu viimeisenä päivänä kello 15.00. 

TAMKin hakukohteina on 31 AMK-tutkinto-ohjelmaa ja 8 ylempää AMK-tutkinto-ohjelmaa. Päiväopetuksena toteutettavien tutkinto-ohjelmien lisäksi TAMKissa on mahdollista opiskella työn ohessa monimuotototeutuksissa tradenomiksi, restonomiksi sekä sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi. Restonomin ja tradenomin monimuotototeutusten opiskelijavalinnat tehdään valintakurssin perusteella. Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopintoihin voi tulla valituksi todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen kautta. 
 
Syksyllä 2022 TAMK käynnistää Virroilla liiketalouden AMK-tutkinto-ohjelman, jonka painopisteenä on digitaalinen liiketoiminta. Tradenomin tutkintoon johtava koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus etenee digitaalisen liiketoimintaosaamisen syventämiseen ja erityisesti verkkokaupan kehittämiseen eri näkökulmista. Opinnoissa perehdytään verkkoliiketoiminnan taloudellisiin menestystekijöihin ja prosesseihin sekä digitaalisen markkinoinnin ja myynnin mahdollisuuksiin ja menetelmiin. Opinnot antavat laajan osaamisen liiketalouden alan monipuolisiin työtehtäviin sekä yrittäjyyteen. 

Ylempään AMK-tutkintoon kolmetoista hakukohdetta

Ylempi AMK-koulutus antaa opiskelijalle työelämän muutoksissa tarvittavan asiantuntijaosaamisen. Koulutuksessa keskitytään syventämään omaa asiantuntijuutta työelämässä hankitun kokemuksen pohjalta, tavoitteena vahva käytännön kehittämisosaaminen.  

Terveys- ja hyvinvointialalla on tarjolla kolme ylempää tutkinto-ohjelmaa. Sosiaali- ja terveysalan kliinisen asiantuntijan ylemmässä tutkinto-ohjelmassa on viisi eri suuntautumispolkua; mielenterveys- ja päihdetyö, omahoidon tukeminen ja kansansairauksien hoitotyö, kätilötyön kehittäminen, bioanalytiikan kehittämisosaaminen sekä radiografian kehittämisosaaminen. Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen ylemmän tutkinto-ohjelman suuntautumispolut ovat sosiaali- ja terveysalan johtaminen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakaslähtöinen kehittäminen. Haussa on myös sosiaalialan erityisasiantuntijan ylempi tutkinto-ohjelma.

Muut ylempien tutkinto-ohjelmien hakukohteet TAMKissa ovat rakentaminen, talotekniikka, teknologiaosaamisen johtaminen, kansainvälinen myynti ja myynnin johtaminen sekä mediatuottaminen. 
 
Ylemmissä tutkinto-ohjelmissa pohjakoulutusvaatimus vaihtelee hakukohteen mukaan. Pääsääntöisesti pohjakoulutuksen tulee olla korkeakoulutasoinen, mutta joihinkin kohteisiin voi hakea myös opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla. Lisäksi hakukelpoisuus edellyttää vähintään 24 kuukauden työkokemuksen kyseiseltä alalta korkeakoulututkinnon jälkeen.

AMK-valintakoe touko-kesäkuun vaihteessa

TAMK järjestää AMK-valintakokeen 31.5.–2.6.2022 Kuntokadun kampuksella Tampereella. Kolmen koepäivän aikana järjestetään kuusi koetilaisuutta, joissa kussakin on noin 1000 koepaikkaa. Hakijat ilmoittautuvat valintakokeeseen yhteishaun hakulomakkeella opintopolku.fi-palvelussa. 

Hakijalla on mahdollisuus valita kokeen suorituspaikka ja -aika tarjolla olevista vaihtoehdoista. Hakija voi valita koepaikaksi myös ammattikorkeakoulun, johon ei ole hakenut, mutta joka sijaitsee esimerkiksi lähellä omaa asuinpaikkaa. 

Opinnot alkavat elo-syyskuussa 2022.

 

Lue lisää kevään yhteishausta: 
https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku 
https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tamkin-hakukohteet 
https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tamk-valintakokeet-kevat 
https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/hakeminen/

Lisätietoja:
TAMKin hakijapalvelut 
p. 0294 520 444 (ma–pe klo 12–14)
hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi