Hyppää pääsisältöön

Konekääntämisen tutkijat kokoontuvat Tampereella

Julkaistu 8.6.2023
Tampereen yliopisto
EAMT 2023 -konferenssin mainos
European Association for Machine Translation (EAMT) -yhdistyksen vuosittainen konferenssi pidetään Tampereella kesäkuussa. EAMT-konferenssisarjan 30-vuotisen historian aikana tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Konferenssiin osallistuu yhteensä noin 200 henkilöä.

EAMT-konferenssi tuo yhteen tutkijoita, teknologiayrityksiä ja käännösalan toimijoita keskustelemaan konekääntämiseen ja sen käyttöön liittyvästä viimeisimmästä tutkimuksesta ja kehityksestä. Konferenssin ensimmäisinä kolmena päivänä ohjelmassa on esitelmiä ja posteriesityksiä, jotka käsittelevät konekäännösteknologiaa, laadunarviointia sekä erilaisia konekäännöksen käyttäjiä suurista organisaatioista yksittäisiin kääntäjiin ja muihin tahoihin. Neljäntenä päivänä on vuorossa yksi tutoriaali ja neljä työpajaa, joiden aiheita ovat esimerkiksi konekäännöksen jälkieditointi, sukupuolivinoumat konekäännöksissä, viittomakielen tulkkausteknologia, yhteisölähtöinen konekääntämisen kehitys ja luonnollisen kielen tuottaminen. Osallistujia saapuu Euroopan eri kolkista sekä Pohjois-Amerikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä. Pääkonferenssiin voi osallistua paikan päällä tai verkossa, tutoriaaleihin ja työpajoihin vain paikan päällä. Lisätietoja konferenssin verkkosivuilta

European Association for Machine Translation kokoaa yhteen käännösteknologiasta kiinnostuneiden tutkijoiden, kehittäjien ja käyttäjien joukkoa. Konferenssin paikallisina järjestäjinä toimivat Tampereen ja Itä-Suomen yliopistot. 

Lisätietoja: Mary Nurminen (mary.nurminen [at] tuni.fi)