Hyppää pääsisältöön

Kansainvälinen tapaaminen esiintyjäkoulutuksen ammattilaisille Tampereella

Julkaistu 1.12.2023
Tampereen yliopisto
Alexandria Nova -verkoston ICARUS (Exercises in Style) -työpaja Nätyllä / Alexandria Nova network's ICARUS (Exercises in Style) workshop at Näty
IPPT 11.1.2024 –14.1.2024. Tapahtuma on ajankohtainen kansainvälisesti kattava näkymä esiintyjäkoulutuksen ajankohtaisiin haasteisiin ja tavoitteisiin!

IPPT (International Platform for Performer Training) on kansainvälinen verkosto, joka kokoaa vuosittain esiintyjäkoulutuksen ammattilaiset yhteen eri puolilta maailmaa. Tammikuun 2024 tapaaminen on Tampereella, ja sen järjestäjänä toimii teatterityön tutkinto-ohjelma Tampereen yliopistosta. Termillä performer training viitataan taiteelliseen koulutukseen, taiteelliseen työskentelyyn ja näiden tutkimukseen. Tapahtuma on suunnattu esiintyvien taiteiden tekijöille, taiteellisen koulutuksen asiantuntijoille ja tutkijoille. 

IPPT on kehittynyt 10-vuotisen historiansa aikana esiintymisen asiantuntijoiden kohtaamispaikaksi. Kokoontumisen luonne on kollegiaalinen ja luottamuksellinen. Tarkoitus on keskustella ja jakaa näkemyksiä ja kokemuksia. 

Vuoden 2024 tapahtuman teemana on Nascent Forms & Methodological Creativity in Performer Training (Taiteellisen koulutuksen, työskentelyn ja tutkimuksen uudet, orastavat muodot ja metodologinen luovuus). 

Aihetta motivoi seuraava havainto: vaikka korkeakoulutasoinen koulutus ja tutkimus edelleen perustuu pitkälti 1900-luvun perinteeseen, taiteilijat ja kouluttajat luovat, kehittävät ja ottavat koko ajan käyttöön uusia menetelmiä ja tekniikoita koulutuksessa. Vaikka nämä uudet tekniikat ovat usein omaperäisiä ja jopa radikaaleja, niin niiden perimmäisenä motiivina on harvoin pelkkä uutuudentavoittelu. Ne saattavat päinvastoin syntyä pitkällisen kokemuksen ja käytännön työn analysoinnin pohjalta tai niiden taustalla voivat vaikuttaa monet ajankohtaiset ongelmat tai teemat kuten ekokatastrofi, digitalisaatio, dekolonialisaatio ja ruumiinpolitiikka. 

Tapahtuma avaa kansainvälisesti kattavan näkymän esiintyjäkoulutuksen ajankohtaisiin haasteisiin ja tavoitteisiin. Ohjelmaan sisältyy myös saunomista, tanssimista ja rentoa yhdessäoloa! 

Lisätietoja ITTP:n työskentelytavoista osoitteessa: https://performertrainingplatform.wordpress.com/

Ilmoittautuminen 10.12. mennessä konferenssin sivuilla: https://events.tuni.fi/ippt2024/registration/

Tapahtuma on ilmainen osallistujille!Tapaamisesta voi kysyä lisätietoja osoitteesta ippt2024 [at] tuni.fi