Hyppää pääsisältöön

Emeritusprofessori Pertti Järvinen valittiin vuoden tietojärjestelmätieteilijäksi 2023

Julkaistu 11.6.2024
Tampereen yliopisto
kuvituskuva
Tietojenkäsittelytieteiden seura ry:n TJT-SIG on valinnut Pertti Järvisen vuoden 2023 tietojärjestelmätieteilijäksi.

Pertti Järvinen on emeritusprofessori Tampereen yliopistosta. Kyseessä on elämäntyöpalkinto, jossa otettiin huomioon jo 60-luvulta alkanut akateeminen ura, panostus väitöskirjatutkijoiden kouluttamiseen ja erityisesti tutkimusmenetelmien huomioon ottamiseen tutkimuksessa. Lisäksi huomioon otettiin suomen kielen käytön huomioon ottaminen julkaisuissa ja tohtorikoulutuksessa. 

Vuoden tietojärjestelmätieteilijä -valintaraadissa olivat tänä vuonna mukana tietojärjestelmätieteen professori Harri Oinas-Kukkonen Oulun yliopistosta ja Najmul Islam Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta. 

”Tänä vuonna raati otti huomioon pitkän työuran, jolla on merkittävä vaikutus nuorten tutkijoiden koulutukseen”, täsmentää TJT-SIG:n puheenjohtaja professori Tero Vartiainen, ja jatkaa ”Pyrimme nostamaan esille esimerkillisiä ja ansioituneita tutkijoita, jotka toimivat tutkija-ammatillisina roolimalleina akateemiselle yhteisölle.” Vuoden tietojärjestelmätieteilijä julkistettiin Tietojenkäsittelytieteen päivillä 11. kesäkuuta Vaasassa. 

 

Lisätietoja: 

Emeritusprofessori Pertti Järvinen, pertti.jarvinen [at] tuni.fi 

Professori Tero Vartiainen, TJT-SIG:n puheenjohtaja; tero.vartiainen[at]uwasa.fi, +358 29 449 8588

Tietojärjestelmätieteen Special-Interest-Group (TJT-SIG) 

Tietojenkäsittelytieteen seura ry