Hyppää pääsisältöön

8.12.2021 Aino Huilaja: Pakumatkalla

Julkaistu 8.12.2021
Tampereen korkeakouluyhteisö
Aino Huilaja: Pakumatkalla
Kirjailija & Teos: Aino Huilaja: Pakumatkalla ISBN: 978-951-1-36782-6 Kustantaja: Otava Kuva: Otava
"Oranssista pakettiautosta katsottuna maailma näyttää selkeämmältä kuin aikoihin. Olen melko varma, että auton ostaminen on elämäni paras päätös." Miltä kuulostaisi hypätä arjen oravanpyörästä, pakata elämä pakettiautoon ja lähteä matkalle vailla tietoa määränpäästä?

Maikkarin uutisankkuri Aino Huilaja päättää luopua urastaan ja kellokortistaan mielessään kulkurielämä vapaassa Euroopassa. Tampereelta löytyy liikkuvaksi yksiöksi tuunattava oranssi pakettiauto, jota kavereiden kesken kutsutaan Ranssiksi. Ranssin kyydissä Aino suuntaa kohti tuntemattomia seikkailuja miehensä Jerryn ja koiransa Arskan kanssa.

Pakumatkalla vie lukijan kolmikon matkassa halki Euroopan aina Kanariansaarille asti. Matkalle mahtuu pakahduttavia onnentunteita, mielenkiintoisia kohtaamisia ja huikeita maisemia, mutta myös yhteenottoja sekä vaarallisia tilanteita rotkon reunalla ja maantierosvojen väijytyksessä. Mukaansatempaava kertomus sisältää sopivasti kepeyttä ja hauskoja sattumuksia, mutta välillä se koskettaa silmänurkat kosteiksi ja saa palan kurkkuun. Visuaalisen lisämausteen kirjaan tuovat upeat valokuvat matkan varrelta henkeäsalpaavista vuoristoista ja pilvimetsistä.

Tarinan päätöksestä tulee hyvin erilainen kuin reissaajat olisivat ikinä matkalle lähtiessään voineet kuvitella. Tuntematon virus alkaa levitä Euroopassa uhkaavalla vauhdilla ja tarina saa jopa dystopian vivahteita, kun Ranssi matkustajineen ponnistelee kohti koto-Suomea Euroopan maiden rajojen sulkeutuessa yksi toisensa jälkeen.

Kirja on kuunneltavissa myös äänikirjana Ainon itsensä lukemana. Lisää kuvia pakumatkalta sekä Ranssin ja asukkaidensa myöhempiä seikkailuja löytyy Instagramista @ainohuilaja .

VAROITUS: Lukemisen sivuvaikutuksena voi esiintyä kohtalaista tai korkeaa matkakuumetta!

 

Teksti: Elina Jarmas, tietopalveluneuvoja. 

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki joulukalenterin lukuvinkit kirjaston verkkosivuilta