Hyppää pääsisältöön

Aino Ritala-Koskinen

yliopistonlehtori, sosiaalityö

Oma esittely

Olen työskennellyt sosiaalityön opetustehtävissä yhtäjaksoisesti vuodesta 2004 - vakinaisessa yliopistonlehtorin tehtävässä vuodesta 2012. Olen myös Jyväskylän yliopiston dosentti alana sosiaalityö (erityisesti lapsi- ja perhesosiaalityö) vuodesta 2020.

Minulla on vahvat yhteydet sosiaalityön kenttään opetus- ja tutkimusklinikkatoiminnan koordinaation, osaamiskeskusyhteistyön ja lastensuojelujärjestöyhteistyön myötä.

Tutkijana olen kiinnostunut perheestä, lapsuudesta ja lastensuojelututkimuksesta ja osallistun mielelläni sosiaalityön tutkimuksen, perhetutkimuksen ja lapsuudentutkimuksen kotimaisiin ja kansainvälisiin konferensseihin.

Opettajana innostun helposti erilaisista opetuksen kehittämiseen liittyvistä asioista, kuten sote-opintojen, verkko-opetuksen tai uudenlaisten pedagogisten ratkaisujen kehittämisestä. Parasta opetuksessa on monipuolinen vuoropuhelu opiskelijoiden kanssa.

Työtehtävät

Keskeiset työtehtävät lukuvuonna 2023-2024:

  • Sosiaalityön tutkinto-ohjelmavastaava (1.8.2022-31.12.2023 ja 1.1.2024-31.12.2028)
  • Opetus: maisteriopiskelijoille tutkielmaseminaari ja erikoistumiskoulutuksessa Dokumentointi- ja sosiaalityön tieto -kurssi
  • tutkinto-ohjelman hallinnollisia tehtäviä

Luottamustoimet

  • TAU Koulutusneuvoston varajäsen 1.4.2022-31.12.2025
  • Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus Perlan johtoryhmän varajäsen
  • STM/ Sosiaalialan osaamiskeskusneuvottelukunnan jäsen/ Sosnet-yliopistoverkoston edustaja 1.1.2023-31.12.2026

Tutkimuskohteet

Tutkimuskiinnostukseni paikantuu perhe-, lapsuus- ja lastensuojelututkimuksen alueelle. Erityisen mielenkiintoni kohteena ovat muuttuvat perherakenteet ja perhesuhteet ja niihin liittyvät kysymykset lasten ja perheiden parissa tehtävässä sosiaalityössä.

Viimeaikojen tutkimukseni on kohdistunut:

Uusimmat julkaisut