Alusta on toteuttanut erilaisia kirjoitussarjoja tutkimusryhmien ja projektien kanssa. Jos tutkimusprojektisi tai ryhmäsi pohtii blogin perustamista, aiheiden jalostaminen Alustalle sopiviksi voi olla parempi vaihtoehto. Alusta on Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan verkkojulkaisu, mutta Alustalle voi ehdottaa juttuja yli tieteenalarajojen.

Alustan kautta voi tavoittaa myös lukijoita, jotka eivät eksyisi hankkeen blogiin, ja Alustalla on olemassa oleva seuraajakunta. Alustalle kirjoittaessa saa myös editointiapua ja kommentteja, eikä tekstien varsinainen julkaiseminen ole omalla vastuulla. Mahdollisia ovat lyhyet tai pitkät kirjoitussarjat. Alustalle alustuksen kirjoittaminen on hieman blogipostausta isompi ja kriteereiltään tarkempi työ, mutta juttujamme on mahdollista myös uudelleenjulkaista ja niitä voi versioida, kun asiasta sovitaan. Myös blogipostauksen työstäminen alustukseksi on mahdollista.Ehdotuksen muoto on vapaa, teeman kuvaus riittää ja muutama mahdollinen kirjoittaja listattuna. Kirjoittaa voi suomeksi tai englanniksi. Kirjoittajaohjeita vilkaisemalla selviää lisää https://www.tuni.fi/alustalehti/kirjoittajalle/

Alustalle on aina myös erittäin toivottavaa ehdottaa yksittäisiä juttuja! Kaikki ehdotukset osoitteeseen tiina.heikkila@tuni.fi.