Alustasta/About Alusta

What is Alusta!?

Alusta! is an e-publication by The Faculty of Social Sciences at Tampere University. We publish items from Tampere University staff and students, and also from those with associations with the university.

It deals with society, culture and ideologies, analyzes politics and public discourse and highlights high-quality research. Alusta! provides a forum for research-based public discussion. Some items attract thousands of readers. Instructions for writing are here.

Mikä Alusta!?

Alusta! on Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan verkkojulkaisu.

Se erittelee yhteiskuntaa, kulttuuria ja ideologioita, analysoi politiikkaa ja julkista keskustelua sekä tuo esiin laadukasta tutkimusta.

Kirjoituksia voi rohkeasti tarjota myös Tampereen yliopiston ulkopuolelta.

Alustan! juttutyypit ovat: Alustus, Nosto, Näky ja Kirjasta.

Alustukset perehdyttävät uuteen tietoon ja esittävät perusteltuja näkemyksiä ajankohtaisista asioista, Nostot ovat teräviä kommentteja ja viittaavat muualla julkaistuun materiaaliin, ja Näytovat muutaman minuutin pituisia videoklippejä, joissa otetaan kantaa yhteiskunnallisesti tärkeisiin aiheisiin. Kirjasta esittelee ajankohtaisen tieteellisen teoksen. Lukija esittää kirjan kirjoittajalle muutaman kysymyksen, joihin kirjoittaja vastaa.

Alusta! toimii tutkimuksen ja muun julkisen keskustelun välisenä foorumina. Sen kirjoitukset ja puheenvuorot puhuttelevat yhteiskunnasta ja kulttuurista ja nykytilasta yleisesti kiinnostuneita ihmisiä. Luetuimmat alustukset keräävät tuhansia lukijoita.

Alustan! toimitus

Alustalla! on toimittaja ja toimituskunta, jotka huolehtivat juttujen julkaisemisesta.

Toimittajana työskentelee Tiina Heikkilä (tiina.heikkila@tuni.fi, 050 544 2180).

Toimituskuntaan kuuluvat Jari AroOlli HerranenAnna KorkMatti KortesojaRisto KuneliusMaria LaaksoHannu LaurilaReetta Muhonen, Nelli Piattoeva, Olli Sotamaa ja Ville Vuolanto.

Jos haluat mukaan toimittamaan asiantuntevaa ja ajankohtaista julkaisuamme, tai sinulla on muuta palautetta, ota yhteyttä toimitukseen sähköpostilla.

Alustan! päätoimittaja on sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkola.

Alustan! kansainvälinen kausijulkaisutunnus on ISSN 2323-1084. Tampereen yliopistossa työskentelevä voi tallentaa Alustalla! julkaistut artikkelinsa SoleCRIS-tietokannassa luokkaan ”Muu aikakauslehti”, ”Ammatilliset, yleistajuiset ja muut julkaisut”.