MONODRAAMA – 6 TEKSTIÄ, 12 ESITYSTÄ

3.4.2023

Kuva: Sulo Rahman

How to be a doll
Kirikiri
lava b0i
Minun kirjeesi
Pulmunen
Ydintalvi

Huhtikuun lopussa saa ensi-iltansa Tampereen yliopiston Nätyn toisen vuoden näyttelijäopiskelijoiden ja Teatterikorkeakoulun yhteisen kurssin huipennus, 12 monodraamaesityksen kokonaisuus. Teatterikorkeakoulun dramaturgian ja ohjauksen koulutusohjelmien sekä kirjoittamisen maisteriohjelman opiskelijat ovat kirjoittaneet monologitekstit, joiden pohjalta Nätyn näyttelijäopiskelijat ovat itse ohjanneet ja suunnitelleet omat esityksensä. Jokaisesta tekstistä nähdään kaksi erilaista toteutusta.

Ihminen juoksee kirkkoon myöhässä. Talvea rakastava ihminen pohtii, onko kaikki turhaa. Prinssi kipuilee isänsä linnan sääntöjen kanssa. Sarjarakastaja Irmeli on patistettu luostariin miettimään elämänvalintojaan. Mikkeliläinen Marko potee sydänsuruja vuodessa 1990. Lava b0i Meltsi tarjoaa tutuille ja tuntemattomille Mynthoneja yökerhossa.

Kokonaiskesto väliaikoineen n. 3 tuntia.

Näyttelijäopiskelijat (Näty):
Vilma Hartikainen
Peppi Hokynar
Leo Ikhilor
Ilona Karppelin
Vincent Kinnunen
Jussi Matias Korhonen
Kasper Korpela
Saara Mänttäri
Jalmari Pajunen
Sulo Rahman
Vili Saarela
Elsi Sloan

Monologien kirjoittajat (TeaK):
Laura Airola
Martta Jylhä
Mikael Karkkonen
Taika Martikainen
Emma Mattila
Michelle Orenius

Esitykset Tampereen yliopiston Teatterimontussa:
keskiviikkona 26.4.2023 klo 18 (ensi-ilta)
torstaina  27.4.2023 klo 18

Osoite: Teatterimonttu, Tampereen yliopiston päärakennus, D-osa, Kalevantie 4

Vapaa pääsy!

Paikkavaraukset Teatterimontun esityksiin ma-pe klo 11-15. Puh. 050 395 1197 (ei tekstiviestivarauksia) tai teatteri@tuni.fi. Paikkoja rajoitetusti, varaukset otetaan vastaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Peruutuspaikkoja voi kysellä ennen esitystä suoraan ovelta. Ennakkoon varatut paikat on lunastettava Teatterimontun aulassa sijaitsevasta lippupisteestä viimeistään 30 minuuttia ennen esityksen alkua. Teatterimontun ulko-ovi avataan tunti ennen esityksen alkua. Teatteritilaan on esteetön pääsy.

Teatterikorkeakoulun esitykset 28. ja 29.4. ovat suljettuja.