Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopisto
puhelinnumero+358503187123
Keskustakampus

Oma esittely

Olen teatterityön professori ja teatterityön (Näty) tutkinto-ohjelmavastaava viestintätieteiden yksikössä. Taiteellinen toimintani niin Nätyllä kuin sen ulkopuolella tapahtuu pääosin dramaturgin ja teatteriohjaajan positioissa.

Työtehtävät

Johdan teatterityön tutkinto-ohjelmaa ja opetan siellä kandidaatti- ja maisteritasolla. Opetusalueitani ovat muun muassa näyttelijändramaturgia, näyttelijäntekniikka, esityksentekeminen ja näyttämölle kirjoittaminen. Lisäksi opetan taiteellista tutkimusta, vedän maisterin opinnäyteseminaarit sekä suunnittelen ja ohjaan opintokokonaisuuksiin kuuluvia esityksiä. Vastaan osaltani teatteritaiteen tohtorikoulutuksesta ja toimin väitöskirjaohjaajana.

Osaamisalueiden kuvaus

Tutkimuskiinnostusteni lisäksi asiantuntija-alueitani ovat mm. ohjaajantaide, nykyesitys, ritualistinen teatteri ja ääni-ilmaisu. 

Tutkimuskohteet

Taiteellisen tutkimukseni liittyy dramaturgiaa, materiaalisuutta ja ruumiillisuutta koskeviin kysymyksiin sekä etiikkaan ja esiintyjään. Syksyllä 2022 käynnistin uuden tutkimusprojektin, jonka aiheena on kädellisyys, kädet ja kosketus.

Tutkimusyksikkö

T7

Tieteenalat

Teatteritaide, taiteellinen tutkimus