Hyppää pääsisältöön

Oma esittely

Olen teatteritaiteen professori viestintätieteiden yksikössä. Taiteellinen toimintani niin Nätyllä kuin sen ulkopuolella tapahtuu pääosin esitysten tekijänä teatteriohjaajan ja dramaturgin positioissa.

Työtehtävät

Johdan teatteritaiteen tutkinto-ohjelmaa ja opetan siellä kandidaatti- ja maisteritasolla. Opetusalueitani ovat muun muassa näyttelijändramaturgia, näyttelijäntekniikka, esityksentekeminen ja näyttämölle kirjoittaminen. Lisäksi opetan taiteellista tutkimusta, vedän maisterin opinnäyteseminaarit sekä suunnittelen ja ohjaan opintokokonaisuuksiin kuuluvia esityksiä. Vastaan osaltani teatteritaiteen tohtorikoulutuksesta ja toimin sekä teatteritaiteen että muiden tieteenalojen väitöskirjatutkijoiden ohjaajana.

Osaamisalueiden kuvaus

Tutkimuskiinnostusteni lisäksi asiantuntija-alueitani ovat mm. ohjaajantaide, nykyesitys, ritualistinen teatteri ja ääni-ilmaisu. 

Tutkimuskohteet

Taiteellisen tutkimukseni liittyy dramaturgiaa, materiaalisuutta ja ruumiillisuutta koskeviin kysymyksiin sekä etiikkaan ja esiintyjään. Syksyllä 2022 käynnistin uuden tutkimusprojektin, jonka aiheena on kädellisyys, kädet ja kosketus.

Tutkimusyksikkö

Esiintymisen ääret -tutkimusryhmä, Taru-tutkimuskeskus

Tieteenalat

Teatteritaide, esittävät taiteet, taiteellinen tutkimus