Lisäesitys 3.12. klo 15! NoLoVe – hommage à Valto Laitinen, esitykset 19.11. – 4.12.2021

27.10.2021

Kuva: Veli-Ville Sivén

NoLoVe on musiikillinen show, jossa näyttämön ottavat valtaansa populaarien esitysmuotojen ilmaisutavat. Esityksen keskiössä ovat ihmisen peruskokemukset – rakkaus, suru, ilo, yksinäisyys –karvoineen päivineen. Show pyrkii synnyttämään tilan, jossa kunkin esiintyjän erityinen ruumiillisuus voi tulla näkyväksi ja kuuluvaksi.

Nimensä mukaisesti NoLoVe on kunnianosoitus säveltäjä Valto Laitiselle (1926–2004), joka teki valtaosan elämäntyöstään Ranskassa, missä hän myös asui. Esityksen lähtökohtana on vuonna 1972 ilmestynyt LP Säveliä Pariisin siltojen alta, joka sisältää 14 Laitisen eri artisteille säveltämää kappaletta. Syntyaikanaan nämä laulut upeine sovituksineen puhalsivat kansainvälisen tuulahduksen varsin monoliittiseen Suomenmaahan, ja ne välittävät edelleen suuria tunteita kuten kaipausta ja ikävää. Ennen muuta ne kertovat kaipuusta menneeseen kesään – ja siihen tulevaan, joka pitkän pimeän vuodenajan jälkeen joskus ehkä vielä koittaa.

Laitisen laulut ilmentävät populaareille esitysmuodoille ominaista nostalgiaa. Se, mihin 1970-luvun alun nostalgia kohdistui, oli osittain samaa kuin vielä tänäkin päivänä: mennyt aika ja maailma, yhteiset ja yksityiset muistot. Meidän aikamme nostalgia kohdistuu kuitenkin myös aivan toisenlaisiin, aiemmin arkisina ja tuttuina pitämiimme asioihin, kuten lumisiin talviin, keskeytymättömiin työuriin, elämänpituisiin ihmissuhteisiin, ylipäätään helpommin hallittavaan maailmaan ja elämään.

NoLoVe on osa Nätyn kolmannen vuosikurssin opintokokonaisuutta Näyttelijän populaari taide. Esityksen harjoitusjaksoa edelsivät kurssit, joilla näyttelijäopiskelijat perehtyivät muun muassa dragin (opettajana Marko Vainio), musikaalilaulun ja -tanssin (Niina Alitalo ja Jouni Prittinen) sekä stand upin (Jamie MacDonald) saloihin.

Esityksen tekijät
Esiintyjät: teatterityön kolmannen vuosikurssin opiskelijat Henriikka Heiskanen, Esme Kaislakari, Aino Karlstedt, Kasperi Kola, Katriina Lilienkampf, Eero-Heikki Puustinen, Emmi Ranta-Ojala, Vilma Sippola, Miika Suonperä, Lasse Viitamäki ja Senna Vodzogbe

Kapellimestari ja koskettimet: Kalle Ruusukallio
Puhaltimet: Milo Linnovaara
Basso: Maria Lamminen
Sello: Katri Antikainen
Viulu: Elina Mäkelä

Dramaturgia ja ohjaus: Pauliina Hulkko
Koreografia: Samuli Nordberg
Musiikin sovitus ja harjoittaminen: Niina Alitalo
Puheen harjoittaminen: Tiina Syrjä
Lavastus ja pukusuunnittelu: Sanna Levo
Äänisuunnittelu: Nuutti Vapaavuori
Valosuunnittelu: Veli-Ville Sivén
Puvusto, tarpeisto ja maskit: Tiina Helin
Tuotanto: Tuula Parviainen

ESITYKSET:
perjantai 19.11. klo 19 (ensi-ilta)
maanantai 22.11. klo 19
torstai 25.11. klo 19
perjantai 26.11. klo 19
maanantai 29.11. klo 19
perjantai 3.12. klo 15
perjantai 3.12. klo 19 (alustavasti loppuun varattu)
lauantai 4.12. klo 13 (alustavasti loppuun varattu)

Esityspaikka: Nätyn Teatterimonttu, Tampereen yliopiston päärakennus, D-osa, Kalevantie 4

Lippujen hinnat:
10 € peruslippu
5 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varussotilaat ja siviilipalvelushenkilöt, Tampereen yliopiston opiskelijat ja henkilökunta, teatterialan ammattilaiset.

Lippuvaraukset ma-pe klo 10-15. Puh. 050 3951 197 (ei tekstiviestivarauksia) tai teatteri@tuni.fi.

Ennakkoon varatut liput on lunastettava Teatterimontun aulassa sijaitsevasta lipunmyynnistä viimeistään 30 minuuttia ennen esityksen alkua. Mikäli esitys on loppuun varattu, lunastamatta jääneet liput myydään paikan päällä jonossa oleville.

HUOM!
Hygieniasyistä lippuja voi lunastaa ainoastaan maksukorteilla. Käteisellä maksaminen ei ole toistaiseksi käytössä.

Teatterimontun ulko-ovi avataan tunti ennen esityksen alkua. Yliopiston tiloissa suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Esityksen kesto 1 t 15 min.

Tervetuloa!