Yhdenvertaisuuden asialla yliopistomaailmassa

Henkilö seisoo yliopistorakennuksen edessä
Hekma Peltonen opiskelee oikeustieteitä ja valtiotieteitä Helsingin yliopistossa, ja on Students of Colour ry:n hallituksen virkailija sekä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen.

Students of Colour ry (SOCO) toimii etniseen ja näkyvään vähemmistöön kuuluvien korkeakouluopiskelijoiden tuki- ja edunvalvontajärjestönä. Työllään SOCO:ssa ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa Hekma Peltonen pyrkii vähentämään eriarvoisuutta ja edistämään yhdenvertaisuuskysymyksiä toimenpiteillä, jotka sekä tuovat esiin että puuttuvat yliopistomaailmassa esiintyvään rasismiin ja toiseuttamiseen.

Yhdenvertaisuus on Peltoselle tärkeä henkilökohtainen teema, ja hän on esimerkiksi ollut harjoittelijana yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa.

Henkilö istuu ja nojaa käteensä, puolilähikuva
Peltonen viihtyy Helsingin yliopiston Tiedekulmassa, ja hänen mielestään Tiedekulmalla on merkittävä yhteisöä luova vaikutus. Tiedekulman tiloissa on rento ilmapiiri itsenäiselle työskentelylle, eikä niissä vaadita ehdotonta hiljaisuutta, mikä mahdollistaa sosiaaliset kohtaamiset muiden opiskelijoiden kanssa.
Henkilö istuu keskustakirjasto Oodissa ikkunan edessä ja nojaa käteensä, puolikuva
Keskustakirjasto Oodista on tullut Peltoselle tärkeä työskentelypaikka erityisesti kuluneen vuoden aikana. 

Kuvasarja on tehty osana Visuaalisen journalismin maisteriohjelman Journalistisen henkilökuvauksen työpajaa syksyllä 2020. Tämän kurssinosan teemana oli YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman ”Eriarvoisuuden vähentäminen” -kohdan tavoitteet.