Uusi, vanha, tärkeä koti

Kun Solea ja Tuomas erosivat kesällä 2020, harva uskoi heidän ratkaisuunsa jäädä asumaan yhdessä parhaina ystävinä. Pitkään kestäneen syvän ystävyyden ja sitä seuranneen seurustelun luoma side on kuitenkin heidän mukaansa edelleen luja ja tärkeä. Samoin kuin kotitalo, josta kumpikaan ei halua muuttaa pois.

– Moni ihmetteli, että voiko tämä toimia tai kysyi, joko etsimme asuntoja itsellemme. Mutta meille tämä toimii. Ystävyytemme on niin tärkeä, että emme halua luopua siitä tai muuttaa pois tästä upeasta kodista. Ehkä meidän tarinamme ja esimerkkimme tukee ja kannustaa muita, jotka ovat samassa tilanteessa, Solea kertoo.

Nainen ja mies laittavat puita uuneihin
Tuomas ja Solea kertovat, miten suhteen muuttuminen on muuttanut sitä, miten kotityöt jakautuvat tai miten vaikkapa toisen tekemiin sotkuihin suhtautuu. Nyt töistä on helpompi sopia.
Nainen ja mies seisovat omakotitalon portailla
Vaikka seurustelu on ohi, Solea ja Tuomas päättivät jäädä asumaan yhteiseen kotiin ystävinä. Ystävyys ja koti, johon molemmat ovat kiintyneet, menivät muiden vaihtoehtojen edelle.
pitkähiuksinen nainen lukee kirjettä huoneessa lampun valossa
Solealle oma huone on luonut rauhallisen yksityisen tilan, jossa hän voi keskittyä muun muassa kirjeiden kirjoittamiseen.
Mies istuu sohvalla ja soittaa kitaraa.
Tuomaksen huoneessa soi usein musiikki, joka myös yhdistää häntä ja Soleaa, sillä he alkoivat aikanaan tutustua toisiinsa paremmin yhteisen yhtyeen kautta.
Kissa istuu olohuoneen lattialla ja katsoo ylös päin.
Talon kolmas asukas Lui vieraili eron jälkeen melko tasapuolisesti Solean ja Tuomaksen omissa huoneissa. Parisen viikkoa kuvausten jälkeen talon kissa-asukas kuitenkin jouduttiin lopettamaan sairaskohtauksen vuoksi.
Pitkähiuksinen nainen letittää pitkähiuksisen miehen hiuksia peilin edessä.
Eron jälkeen Solea ja Tuomas ovat alkaneet viettää enemmän aikaa yhdessä. Kiipeily on ollut pitkään Solealle tärkeää, ja nyt myös Tuomas on innostunut siitä. Yhteisiä hetkiä löytyy nyt myös enemmän arjen keskeltä.
Nainen ja mies kastelevat kukkia ikkunan ääressä illalla.
Tuomas ja Solea ihastuivat nykyiseen kotiinsa välittömästi. Talo oli yksi niistä syistä, joiden vuoksi kaksikko päätti jatkaa asumista yhdessä.

Kuvasarja on tehty osana Visuaalisen journalismin maisteriohjelman Journalistisen henkilökuvan työpajaa syksyllä 2020. Valokuvaaja Liisa Takalan vetämän lopputyön teema oli ”koti”.