Uuden Maan Sanomat: Utain-erikoisnumero

Uuden Maan Sanomien Utain-erikoisnumero on kuvajournalisti Touko Hujasen luotsaaman reportaasikurssin lopputulos. Sanomalehtiteoksen sivuilla esiin pääsevät muun muassa tylsistyneet taksikuskit, villamaan kummajaiset ja isoisän pikkutuhmat pelikortit.

Erikoisnumeron nimi on kunnianosoitus muutama vuosi sitten nimensä vaihtaneelle Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen viikkojulkaisu Utaimelle, jossa moni nykyinen journalismin ammattilainen, Hujanen mukaan luettuna, on saanut ensikosketuksensa sanomalehtielämään!

Visuaalisen journalismin maisteriopiskelijoiden ideoima ja kuvaama Utain-erikoisnumeroa voit lukea tästä linkistä: https://issuu.com/katse-lehti/docs/uuden_maan_sanomat_utain Teos on esillä myös näyttelyssä Tampereen yliopiston Päätalon Cafe Aula & Toivossa 4.3.–7.4. yliopiston aukioloaikoina.

Sanomalehtiteoksessa on kuvasarjat seuraavilta
visuaalisen journalismin maisteriopiskelijoilta:

Annika Pitkänen
Anu Plym
Anu Pynnönen
Jasmina Kauta
Maija Partanen
Noora Palola
Petri Hänninen
Renja Nurmi
Sanna Karhutaival
Sarita Piipponen
Tiina Hautamäki

Uuden Maan Sanomat on Touko Hujasen sanomalehtiteos, jonka ensimmäinen versio on julkaistu vuonna 2014. Lehteä julkaistaan rajattuna painoksena ja jokainen kappale on numeroitu ja signeerattu. Uuden Maan Sanomat toimii myös gallerioissa, kellareissa ja kaduilla. Hujasen itse tekemiin lehtiin voi tutustua osoitteessa https://uudenmaansanomat.com/

Vuoden 2020 reportaasikurssia veti päätoimittaja Hujasen lisäksi kuvajournalismin yliopisto-opettaja Elias Lahtinen. Sen toteutusta hallinnoi professori Janne Seppänen. Kurssi on osa Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin maisteriohjelmaa.