Turkista Hervantaan

Hervantalaisen askeettisesti sisustetun opiskelija-asunnon ikkunan ääressä istuu Uğurcan Budak, 24. Hän syö aamupalaksi leipää fetan ja oliivien kera. Budak on muuttanut Turkista Tampereelle elokuussa opiskelemaan automaatioteknologiaa. Vallitseva marraskuun synkkyys on yllättänyt hänet. Turkin ihmisoikeustilanne huononee jatkuvasti ja Budak haluaisikin työllistyä Suomessa opintojensa jälkeen. Toistaiseksi suomalaisiin on ollut vaikea tutustua, mutta turkkilaisten ystävien kanssa kolkot hervantalaisasunnot täyttyvät kuplivasta naurusta. Budakia surettaa, että ystävien vaihto-oppilasaika Tampereella on pian tulossa päätökseen.

Budak käy hakemassa aamupalatarpeet soluasunnon yhteisestä keittiöstä. Aamupalaksi hän syö leipää fetan ja oliivien kera.
Tyypillinen turkkilainen aamiainen on hyvin runsas ja Budak epäileekin, että hänen äitinsä järkyttyisi nähdessään tämän vaatimattoman aamupalan.
Valokuvaaminen on Budakille rakas harrastus ja sään ollessa vielä lämpimämpi hän kävi mielellään kuvaamassa läheisillä järvillä. Hervannassa hänen lempipaikkansa on Ahvenisjärvi-niminen lampi.
Tampereen lisäksi Budak on ihastunut Turkuun ja Helsinkiin. Hervanta ei ole vielä voittanut häntä puolelleen.
Budak tykkää viettää aikaa turkkilaisten ystäviensä Büşra Arslan, 23, ja Hilal Koçer, 22, kanssa. Nuoret kokoontuvat yleensä Koçerin luona, mutta välillä he käyvät keskustassa kahvilla.
Turkin ihmisoikeustilanteen huononeminen huolettaa Budakia. Turkissa esimerkiksi samansukupuolinen pariskunta ei voi kävellä kadulla käsi kädessä.
Opinnot ovat haastavia ja Budak viettääkin illat opiskellen. Aikaisin pimenevät illat ovat yllättäneet jopa +40 asteen lämpötiloihin tottuneen Budakin.

Kuvasarja on tehty osana Visuaalisen journalismin maisteriohjelman Journalistisen henkilökuvauksen työpajaa syksyllä 2019. Valokuvaaja Liisa Takalan vetämän lopputyön teema oli ”arki”.