Taidetila Tampereen sydämessä

Nainen katsoo ikkunan läpi.
Kaisla Kuurmaa Onkiniemen Ateljeen ikkunassa.

Tampereen Pyynikillä kokoontuu sunnuntaisin taidetila Katve, joka on ateljee ja yhteisöllinen kohtaamispaikka. Taidetila Katvetta vetää kuvataiteilija Kaisla Kuuramaa, joka toivoo sen olevan olohuoneen kaltainen vapaa tila. Paikalle saa tulla tekemään taidetta tai vain oleskelemaan ilman sitovia velvoitteita.

Nainen pitelee hiuksiaan ylhäällä valkoisen taustan edessä.
Kaisla Kuuramaa Onkiniemen Ateljeessa, jossa taidetila Katve välillä kokoontuu.

Katve on yhteisö, jossa on kuvataidetoimintaa, ateljeetila, kursseja ja tapahtumia. Syyskuussa 2016 avatun Katveen ovet ovat olleet avoinna kaikenikäisille, tarjoten mahdollisuuden olla ja luoda yhdessä. Kaisla Kuuramaa kannustaa muitakin käyttämään tilaa omien kurssien tai tapahtumien järjestämiseen, luoden siten mahdollisuuksia kaikenlaiseen ilmaisuun.

Kuuramaa korostaa, ettei Katve aseta tekemiselleen pakollisuutta. Se on tila, missä voi antaa luovuuden virrata vapaasti ja kokeilla eri taiteen muotoja. Toimintaa voi tukea erilaisin lahjoituksin, jotta Katve voi jatkossakin olla tarjolla kaikille taiteen ystäville Tampereella. Taidetila Katve kokoontuu nykyään myös Kuuramaan omalla työhuoneella Onkiniemen ateljeessa.

Nainen katsoo seinällä olevia tauluja.

Kuvasarja on tehty osana Visuaalisen journalismin maisteriohjelman Journalistisen henkilökuvauksen työpajaa syksyllä 2023. Tämän kurssinosan aiheena oli YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman Kestävät kaupungit ja yhteisöt -teeman tavoitteet.