Satelliittikaupunki muutoksessa

Sarjani on poimintoja Hervannasta, yhdestä Suomen isoimmasta ja monimuotoisimmasta lähiöstä, joka muuttuu ja kasvaa muun Tampereen mukana. Hervantaa alettiin rakentaa 60-luvun lopussa kallioisen metsän keskelle, ja siitä on vuosikymmenien kuluessa muodostunut kirjava kokonaisuus asuintaloja, teollisuutta ja teekkareita. Pietilöiden suunnittelema keskusakseli sekä alueelle ominaiset 70-luvulla rakennetut värittömät betonitalot edustavat edelleen Hervanta-mytologian pysyvämpää ydintä. Kuitenkin esimerkiksi lähiön pohjoisosa on Tampereen asuntobuumin myötä suuressa muutoksessa.

Uuden rakentamisen myötä moni alue on välitilassa, jolloin yleisilme voi olla karu.
Mies kyykkäsi Pohjois-Hervannan Kuusikkopuiston kentällä. Laji liitetään kiinteästi Hervantaan etenkin teekkarikulttuurin myötä.
Hervannalle tyypillistä betoniestetiikkaa
Kaverukset Rino, Joona ja Sebastian viettivät iltaa Hervannan vapaa-aikakeskuksen parkkipaikalla.
Hervannan pohjoisosaa täydennysrakennetaan vauhdilla. Moni vanhempi kiinteistö palveluineen on tullut tiensä päähän.
Pohjois-Hervannan tornitaloista on tullut vajaassa vuosikymmenessä kaupunginosan keskeisimmät maamerkit. Matrix-talojen ympäristöön rakennetaan paljon uusia asuintaloja.
Arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilän suunnittelema Hervannan keskusakseli tunnetaan punatiilestä ja luovista muodoista. Alueen yleisilmeessä on roomalaisia ja itämaisia vaikutteita, joita Pietilät saivat työskennellessään 70-ja 80-luvuilla esimerkiksi Italiassa, Kuwaitissa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.
Marika ja Miko palasivat pitkän tauon jälkeen Pokemon Go:n pariin. Pari järjesti pelitreffit lounaisen Hervannan kallioille.
Vanhan ja uuden rinnakkaiseloa Opiskelijankadulla
Ensimmäiset tulevan ratikan testiajot tehtiin Hermiankadulla. Myös raitiotievarikko sijaitsee Hermiankadun päässä.
Hervannan tennishallin syrjäisempi puoli
Perhe koolla Atomikadulla

Kuvasarja on tehty kesätehtävänä osana kandidaattitason kuvajournalismin erikoistumisopintoja kesällä 2020. Kesätehtävän teemana oli ”muutos”.