Kuitenkin onnellinen loppu

”Oletteko miettineet, miten häidenne käy?”

Tähän kysymykseen vastasimme puolisoni kanssa lukemattomia kertoja kuluneena kesänä ja keväänä. Olimme valmistelleet häitämme loppukesälle jo parin vuoden takaisesta kihlautumisestamme lähtien, mutta alkuvuodesta tavallisen kanssakäymisen mullistanut koronaviruspandemia synkensi juhlamieltämme ja -aikeitamme.

Ennen omia häitämme vierailin kaksissa eri häissä, joihin koronavirustilanne vaikutti eri tavoin. Vaikka häävalmistautuminen koetteli kaikkien meidän hermoja, juhlapäivinämme tartuntariskit, hygieniaohjeet ja kokoontumisrajoitukset jäivät lopulta vain sivuseikoiksi.

Hanna ja Eero Viskari vihittiin toukokuussa Finlaysonin kirkossa pienen seurakunnan läsnä ollessa. Tilaisuus oli hyvin kaunis ja eheä. Silti murehdin sen jälkeen, kuinka monen olisi jäätävä pois omasta vihkimisestämme, jos isot tilaisuudet olisivat mahdottomia senkin aikaan.
Suvi Heino toteutti Hanna Viskarin häälookin. Morisammen huulimeikki viimeisteltiin juuri ennen vihkipaikalle siirtymistä.
Isoäitini valmistautui hääviikonloppuumme samaan tapaan kuin moneen muuhunkin viikonloppuun: leipomalla pullaa. Olin kieltänyt mummua leipomasta häihin mitään, jotta hän saisi nauttia juhlasta yhtä rennosti kuin muutkin vieraat, mutta hän ei malttanut olla tarjoamatta tuoreita leipomuksia luonaan majoittuineille häävieraille. 

Kuvasarja on tehty kesätehtävänä osana kandidaattitason kuvajournalismin erikoistumisopintoja kesällä 2020. Kesätehtävän teemana oli ”muutos”.