Kotikentän sankari

Miehen sivuprofiili, takana kirkas valo.
Hannu tullan silmälasit menevät huuruun sateisissa harjoituksissa, joten on pakko olla ilman.

Siitä lähtien kun FC POHU -jalkapalloseura sai tekonurmen kotikentälleen vuonna 2017, on Hannu ”Hantta” Tulla ollut tuttu näky Lassilan liikuntapuistossa, Helsingissä. Tulla on seuran junioripäällikkö ja vastaa tyttöjoukkueiden toiminnasta sekä valmentaa osaa niistä.

Tullan päivät kuluvat hallinnollisissa tehtävissä tai kentän hoidossa, illat harjoituksissa ja peleissä. Usein tekemistä on myös viikonloppuisin. Naurahdellen hän valittaa työmäärästä, mutta toteaa heti perään, että mitä muutakaan sitä tekisi. Tämähän on elämäntapa. Nyt kuitenkin jännitetään, miten toiminnan käy koronan pahentuessa.

Laaja kuva miehestä tekonurmikentällä
POHU Areena on joukkueen oma kenttä. Vain maa-alue vuokrataan kaupungilta.
Mies seisoo varastokontin oviaukossa. Sisällä näkyy toisen henkilön siluetti.
Kentän vieressä on seuran väreihin maalattu kontti, joka toimii välinevarastona.
Mies seisoo varaston sisätilassa. Taustalla nuorempi mieshenkilö kurottaa hyllylle.
Kontti on täynnä varusteita joukkueiden käyttöön. TET-harjoittelija Lassi Niemelä (kuvassa takana) auttaa Hannu Tullaa varaston järjestämisessä.
Palloja tekonurmikentällä
Mies katsoo jalkapalloa pelaavia tyttöjä.
Vaikka talvikaudella osa joukkueiden harjoituksista siirtyy sisähalleihin, pysyy Lassilan kenttä käytössä vuoden ympäri.

Kuvasarja on tehty osana Visuaalisen journalismin maisteriohjelman Journalistisen henkilökuvan työpajaa syksyllä 2020. Valokuvaaja Liisa Takalan vetämän lopputyön teema oli ”koti”.