Ihan tavallinen perhe

Annika ja Satu Westerholm elävät ihan tavallista lapsiperhearkea. Westerholmit ja heidän lapsensa Emma, 4, ja Oona, 2, syövät makaronilaatikkoa ja harrastavat perhejumppaa. Pariskunta on elänyt rekisteröidyssä parisuhteessa vuodesta 2014 lähtien. Naimisiin pari meni heti, kun lainsäädäntö muuttui. Arki pitää järjestää molempien vanhempien vuorotöiden ympärille. Lapsista oli tehty sisarusvaraus lapsettomuusklinikalla ja kumpikin äideistä sai vuorollaan kokea biologisen äitiyden. Toisen vanhemman tehtäväksi jäi lapsen adoptoiminen. Perheensisäinen adoptioprosessi oli kankea ja byrokraattinen, mutta lapsille asia on yksinkertainen: Annika on lapsille Äiti ja Satu on Äippä.

Satu Westerholm (vas.) työskentelee sairaanhoitajana ja Annika Westerholm merivartijana. Annika on vanhemman lapsen Emman, 4, biologinen äiti ja Oonan, 2, on vuorostaan synnyttänyt Satu.
Molemmat vanhemmat tekevät vuorotyötä, joten arki pitää järjestää sen mukaan, mikä tuottaa välillä haasteita.
Sateenkaariperheen arki on pariskunnan mukaan kotona ihan tavallista perhearkea. Muualla saattaa joutua kohtaamaan ennakko-oletuksia, jotka voivat pariskunnan mukaan olla turhauttavia, etenkin lasten kuullen.
Westerholmien mukaan heidän arkensa poikkeavuus ei johdu siitä, että he ovat sateenkaariperhe vaan siitä, että molemmat tekevät vuorotyötä.
Westerholmit käyvät Pirkkalan kunnan Perheet Penkistä -hankkeen järjestämissä perhejumpissa, joiden valmisteluista kukin perhe ottaa vuoroviikoin vastuun.
Westerholmit ovat mukana Sateenkaariperheet ry:n toiminnassa.