”Ei oo oloa, että tarvis olla yksin”

Kaksoset Ablay ja Waly Ndiaye ovat asuneet yhdessä koko heidän elämänsä, 27 vuotta. Vantaalla asuvat veljekset jakavat kodin lisäksi myös työn, opiskelun ja harrastukset. 

Heidän mielestä parasta veljen kanssa asumisessa on se, että voi tehdä paljon juttuja yhdessä ja että toiseen voi aina luottaa. Veljesten tulevaisuuden suunnitelmat sopivat myös yhteen, eikä täten muuttoa erilleen vielä harkita. 

Kaksi miestä makaa sohvalla.
Waly ja Ablay ymmärtävät aina mistä toinen puhuu. He kokevat olevansa samalla aaltopituudella ja voivat puhua asioista syvällisellä tasolla.
Kaksi miestä lähikuvassa.
Waly on syntynyt ennen Ablayta, joten hän on käytännössä isoveli, mutta senegalilaisen uskomuksen mukaan kaksosista vanhempi lähettää nuoremman ensin maailmaan
katsomaan, voiko tulla ja tulee itse perässä. 
Kaksi kättä pitelee valokuvaa.
Ablay ja Waly ovat työskennelleet tivolissa jo 14 kesää. Kuvassa veljekset ovat nauttimassa tivolin laitteista vuonna 1996.
Kaksi miestä laittaa taulua seinälle.
Veljekset ripustavat ystävän tekemää maalausta olohuoneen seinälle.
Kaksi miestä seisoo oviaukossa kerrostalon käytävässä.
Ablay ja Waly ovat kotoisin Oulusta, mutta pääkaupunkiseudulla he ovat asuneet jo kuusi vuotta.
Kaksi miestä heittelee renkaita illalla sateessa.
Ablaylla ja Walylla on useita yhteisiä harrastuksia, kuten sirkus ja BMX-pyöräily. Veljekset saavat inspiraatiota toisen motivaatiosta ja kehittymisestä.
Kaksi miestä istuu sohvalla.

Kuvasarja on tehty osana Visuaalisen journalismin maisteriohjelman Journalistisen henkilökuvan työpajaa syksyllä 2020. Valokuvaaja Liisa Takalan vetämän lopputyön teema oli ”koti”.