Hyppää pääsisältöön
Syksyinen näkymä Pinni A:lle ja B:lle

Saksa

PaikkakuntaPinni B, Kanslerinrinne 1, 33100 Tampere
Saksankielistä kirjallisuutta hyllyssä

Esittely

Saksa on Euroopan unionin puhutuin kieli: äidinkielenään saksaa puhuu Euroopassa yli sata miljoonaa asukasta. Suomella on sekä kulttuurin että tieteen alalla pitkäaikaiset ja tiiviit suhteet Saksaan, Itävaltaan ja Sveitsiin, minkä lisäksi Saksa on Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita.

Tampereen yliopistossa saksan kielen, kulttuurin ja käännöstieteen tutkimuksessa korostuvat vuorovaikutus ja kielenkäyttö. Ajankohtaisia tutkimuskohteitamme ovat esimerkiksi viestinnän saavutettavuus, työelämäviestintä, käännösdidaktiikka ja tulkkaus yhteiskunnan eri aloilla. Tiedeyhteisömme perinteet ja tutkimus kieli- ja käännöstieteissä, kuten translatorisen toiminnan teoria, kielten- ja kulttuurienvälisten keskustelujen analyysi sekä ammatillisen vuorovaikutuksen tutkimus, tunnetaan laajasti maailmalla.

Tieteenalamme on osa Kielten kandidaatti- ja maisteriohjelmaa sekä Monikielisen viestinnän ja käännöstieteen maisteriohjelmaa. Koulutamme saksankielisen viestinnän asiantuntijoita, kuten kielenopettajia, kääntäjiä ja tulkkeja. Heitä työllistävät opetus-, käännös- ja tulkkausalan lisäksi kulttuuri- ja matkailuala, tekniset alat, kauppa, hallinto ja media-ala. Maisteriopinnot valmistavat myös tieteellisiin jatko-opintoihin ja edelleen tutkijanuralle.

Teemme yhteistyötä monien yhteiskunnallisten toimijoiden, kuten koulujen, yhdistysten, säätiöiden ja edustustojen kanssa. Yhteistyökumppaneitamme ovat Aue-Säätiö, Goethe-Institut Finnland, Itävallan suurlähetystö Helsinki, Saksalainen kirjasto Helsinki, Saksalais-Suomalainen Kauppakamari, Saksan Helsingin-suurlähetystö, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen Saksanopettajat ry, Suomi-Saksa Yhdistysten Liitto ry, Sveitsin Suurlähetystö Suomessa, Tampereen saksalainen kulttuurikeskus, Tampereen Suomalais-Saksalainen Yhdistys ja Tampereen yliopiston normaalikoulu.