Hyppää pääsisältöön

The Growing Mind 2018 -

Tampereen yliopisto

The Growing Mind on monialainen tutkimusyhteistyökeskittymä, jonka yhteydessä toimii myös samanniminen projekti. Projektin tutkimusryhmä työskentelee yhteistyössä koulujen, opettajien ja rehtoreiden kanssa.  

Toiminnan tarkoituksena on tukea nuorten oppimista ja myönteistä kehitystä sekä etsiä uusia ja toimivia koulun kehittämisen ratkaisuja, jotka vastaavat uuden opetussuunnitelman sekä digitalisaation tuomiin haasteisiin.  

Kuusivuotisen tutkimuksen aikana oppilailta, vanhemmilta, opettajilta ja rehtoreilta kerätään erilaisia tutkimusaineistoja, joista tiedotetaan osalistujia ja joihin pyydetään aina erillinen lupa. Koulut osallistuvat tutkimuksiin eri tasoilla ja eri tavoin.

Tavoite ja tehtävät

Projektissa tavoitellaan yhteiskunnallista muutosta kohti opettajien parempaa ammatillista kehitystä sekä opiskelijoiden sekä koululaitosten valmiuksia kohdata alati muuttuva tulevaisuus.  

Tulevaisuuden taidoilla (21st century skills) tarkoitetaan osaamista, jota nykyiset lapset ja nuoret tulevat tarvitsemaan, kun he kasvavat tulevaisuuden kansalaisuuteen. Tämän kehityksen tukemiseksi The Growing Mind-projekti järjestää mm. yhteistoiminnallisia työpajoja. Työtavoissa yhdistyvät perinteiset ja digitaaliset menetelmät sekä innovatiiviset kokeilut.  

Tampereen yliopiston vastuulla projektissa on pelillisyyden käsittelyn koulun kontekstissa. Projektissa tutkitaan mm. pelijameja yläkoulun ja toisen asteen opetuksen osana, sekä oppimispelien nivoutumista opetuksen arkeen.

Rahoituslähde

Suomen Akatemia, Stategisen tutkimuksen neuvosto

Koordinoiva organisaatio

The University of Helsinki, The City of Helsinki, Innokas, The University of Turku

Yhteyshenkilöt

Jaakko Stenros

Yliopistonlehtori

jaakko.stenros [at] uta.fi

+358 40 752 0515

 

Mikko Meriläinen

mikko.merilainen [at] uta.fi