Hyppää pääsisältöön
Piirilevy

Älyteollisuuden automaatioratkaisujen ylempi tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Asiantuntijaksi älyteollisuuteen

Älyteollisuuden automaatioratkaisut on uusi monialainen tekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, joka on kehitetty vastaamaan suoraan teknologiateollisuuden osaamistarpeisiin ja työelämän muuttuviin vaatimuksiin.

Koulutustyyppi

Ylempi AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (ylempi AMK)

Suunniteltu kesto

1 vuosi

Koulutuksen laajuus

60 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Tutkinto on suunnattu insinööreille ja teollisuuden ammattilaisille. Opinnot laajentavat automaatio-, kone-, sähkö- ja tietotekniikan osaamistasi. Koulutus on nykyaikaista, käytännönläheistä ja kansainvälistä. Opinnoissa kehität teknologia-, tuotekehitys-, automaatio-, tiimi- ja projektinhallintataitojasi. Syvennyt myös älyteollisuuden tuotteiden ja palveluiden innovointiin, tekniseen suunnitteluun, automaatioratkaisujen kehittämiseen ja kestävään valmistukseen.

Älyteollisuuden automaatioratkaisuissa otetaan huomioon asiakkaiden ja työelämän muuttuvat tarpeet, uusien teknologioiden elinkaariajattelu, kestävä kehitys ja kansainvälinen kilpailukyky. 

Opinnot koostuvat opinnäytetyönä suorittamastasi yrityslähtöisestä kehittämistehtävästä sekä syventävistä ammattiopinnoista, joilla kartutat älyteollisuuden teknologiaosaamistasi. Vapaasti valittavien opintojen avulla voit vielä laajentaa osaamistasi kehittämistehtäväsi tai ammatillisten erityistarpeittesi mukaisesti. 

Älyteollisuuden automaatioratkaisujen YAMK-tutkinto antaa sinulle valmiudet toimia teollisuuden asiantuntija-, suunnittelu-, kehittämis- ja johtamistehtävissä. 

Opinnot voi suorittaa yhdessä vuodessa työn ohessa. Opiskelu sisältää itsenäisestä opiskelua, etäopetusta sekä lähiopetuksena laboratorioharjoituksia ja opinnäytetyöpajoja. Opetus toteutetaan pääsääntöisesti parittomien viikkojen torstai- ja perjantai-iltaisin etänä ja lauantaisin lähiopetuksena.

Aija Paananen_Anne Cumini_Saariluoma

Lehtori Anne Cumini ja osaamispäällikkö Aija Paananen:

Pellonpera_opiskelijatarina

Tutustu Jouni Pellonperän opiskelukokemuksiin

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä lehtori Anne Cuminiin (anne.cumini(at)tuni.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.