Hyppää pääsisältöön

Älyteollisuuden automaatioratkaisujen ylempi tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Asiantuntijaksi älyteollisuuteen

Älyteollisuuden automaatioratkaisut on uusi monialainen tekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, joka on kehitetty vastaamaan suoraan teknologiateollisuuden osaamistarpeisiin ja työelämän muuttuviin vaatimuksiin.

Koulutustyyppi

Ylempi AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (ylempi AMK)

Suunniteltu kesto

1 vuosi

Koulutuksen laajuus

60 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Tutkinto on suunnattu insinööreille ja teollisuuden ammattilaisille. Opinnot laajentavat automaatio-, kone-, sähkö- ja tietotekniikan osaamistasi. Koulutus on nykyaikaista, käytännönläheistä ja kansainvälistä. Opinnoissa kehität teknologia-, tuotekehitys-, automaatio-, tiimi- ja projektinhallintataitojasi. Syvennyt myös älyteollisuuden tuotteiden ja palveluiden innovointiin, tekniseen suunnitteluun, automaatioratkaisujen kehittämiseen ja kestävään valmistukseen.

Älyteollisuuden automaatioratkaisuissa otetaan huomioon asiakkaiden ja työelämän muuttuvat tarpeet, uusien teknologioiden elinkaariajattelu, kestävä kehitys ja kansainvälinen kilpailukyky. 

Opinnot koostuvat opinnäytetyönä suorittamastasi yrityslähtöisestä kehittämistehtävästä sekä syventävistä ammattiopinnoista, joilla kartutat älyteollisuuden teknologiaosaamistasi. Vapaasti valittavien opintojen avulla voit vielä laajentaa osaamistasi kehittämistehtäväsi tai ammatillisten erityistarpeittesi mukaisesti. 

Älyteollisuuden automaatioratkaisujen YAMK-tutkinto antaa sinulle valmiudet toimia teollisuuden asiantuntija-, suunnittelu-, kehittämis- ja johtamistehtävissä. 

Opinnot voi suorittaa yhdessä vuodessa työn ohessa. Opiskelu sisältää itsenäisestä opiskelua, etäopetusta sekä lähiopetuksena laboratorioharjoituksia ja opinnäytetyöpajoja. Opetus toteutetaan pääsääntöisesti parittomien viikkojen torstai- ja perjantai-iltaisin etänä ja lauantaisin lähiopetuksena.