Hyppää pääsisältöön

Soile Pfister

yliopisto-opettaja
Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoitesoile.pfister [at] tuni.fi
puhelinnumero+358505937829

Oma esittely

Olen valmistunut filosofian maisteriksi logopedian koulutusohjelmasta vuonna 2012, jonka jälkeen olen toiminut laillistettuna puheterapeuttina yhteensä viiden eri sairaanhoitopiirin alueella sekä julkisen että yksityisen sektorin palveluksessa. Työtehtäviini on kuulunut laajalti logopedisten häiriöiden arviointi ja kuntouttaminen lapsi- ja aikuisasiakkaiden parissa. Olen toiminut asiantuntijatehtävissä myös kolmannella sektorilla sekä alamme järjestöjen hallituksissa (Suomen Puheterapeuttiliitto v.2014-2022, Suomen dysfagian kuntoutusyhdistys v.2021-) ja edustajana Euroopassa (European Speech and Language Therapy Association v.2017-). Yliopistolla olen työskennellyt vuodesta 2023. 

Työtehtävät

Opetan puheäänen häiriöiden kursseilla (diagnostiikka ja kuntoutus, kliiniset opinnot), jonka lisäksi luennoin logopedian peruskursseilla. Opetan myös asiakastyön taitoja ja vedän vanhempien ohjausklinikkaa. 

Osaamisalueiden kuvaus

Minulla on monipuolinen ja rikas työelämätausta ja ymmärrystä yhteiskunnassa tarvittavasta osaamisesta logopedian näkökulmasta. Asiakastyövalmiuksien, asiakastyön taitojen ja kliinisten harjoitteluiden ohjaaminen on ydinaluettani.