Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Tutkintotodistukset

Tampereen yliopisto ja TAMK

Tutkintotodistus

Saat Tampereen ammattikorkeakoululta sähköisen tutkintotodistuksen suoritetusta ammattikorkeakoulututkinnosta sekä ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta suomen- ja englannin kielellä. 

Tutkintotodistuksen yhteydessä annetaan opintosuoritusrekisteristä sähköinen liite tutkintotodistukseen suomen- ja englannin kielellä (Transcript of Records) sekä kansainväliseen käyttöön tarkoitettu tutkintotodistuksen liite Diploma Supplement.

Diploma Supplement on tutkinnostasi tehty henkilökohtainen dokumentti. Diploma Supplement ei korvaa tutkintotodistusta. Liite antaa tiedot ammattikorkeakoulusta, tutkintoon kuuluvista opinnoista sekä niiden tasosta ja asemasta Suomen koulutusjärjestelmässä. Lisäksi se osoittaa suoritetun tutkinnon sijoittumisen kansalliseen tutkintorakenteeseen sekä tutkinnon antaman kelpoisuuden.

Diploma Supplementin tavoitteena on helpottaa korkeakoulututkintojen kansainvälistä vertailua ja tutkintojen kohtuullista ja oikeudenmukaista tunnustamista erityisesti Euroopan alueella. Diploma Supplement ei kuitenkaan takaa tutkinnon tunnustamista toisessa maassa.

Tarkista tutkintotodistuksesi oikeellisuus heti, kun olet ladannut sen henkilökohtaiseen sähköpostiisi saamastasi latauslinkistä. Mahdolliset tarvittavat korjaukset tehdään maksutta vain kahden (2) kuukauden ajan valmistumispäivästä lukien.

Tampereen ammattikorkeakoulun myöntämät sähköiset tutkintotodistukset täyttävät korkeimmat EU-tason vaatimukset. Tiedostosta voi ottaa kopioita ja kopioissa säilyy sähköinen allekirjoitus. Allekirjoitus näkyy PDF-tiedoston Signature-toiminnon kautta. Lisäksi allekirjoituksen aitouden voi tarkistaa Digi- ja väestötietoviraston ”Tarkasta PDF-asiakirja” -palvelulla Fineid - Tarkasta PDF-asiakirja tai TAMKin sivuilta Sähköisten dokumenttien varmentaminen | Tampereen ammattikorkeakoulu (tuni.fi) 

Ammatilliset opettajankoulutukset

TAMK antaa todistuksen suoritetusta ammatillisesta opettajankoulutuksesta, erityisopettajankoulutuksesta ja opinto-ohjaajankoulutuksesta sekä suomeksi että englanniksi. Lisäksi saat kansainväliseen käyttöön tarkoitetun Certificate Supplementin.

 

Lisätietoja todistuksista: TAMKin tutkintosääntö, §29.

Julkaistu: 27.2.2019
Päivitetty: 26.5.2023