Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Lukuvuosimaksut

Ammattikorkeakoulut ja yliopistot perivät lukuvuosimaksun opiskelijoilta, jotka suorittavat muun kuin suomen- tai ruotsinkielisen ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon.  Lukuvuosimaksu ei koske EU- ja ETA-alueen eikä Sveitsin kansalaisia.

Lukuvuosimaksu peritään koulutuksista, jotka alkavat 1.8.2017 tai myöhemmin. Jos hakija hakee siirtohaussa koulutukseen jossa peritään lukuvuosimaksu, mutta alkuperäinen siirron perusteena ollut opiskeluoikeus on alkanut koulutuksessa, jossa hakija ei ole ollut maksuvelvollinen, hakija ei ole maksuvelvollinen myöskään siirron jälkeen. Lukuvuosimaksun suuruus vaihtelee eri korkeakouluissa ja eri tutkinnoissa.

Vapautus maksusta
Maksua ei peritä henkilöiltä, jotka rinnastetaan EU-maiden kansalaisiin eikä näiden perheenjäseniltä. Maksusta vapautuvat myös ne, joilla on ulkomaalaislaissa tarkoitettu Euroopan unionin sininen kortti, jatkuva tai pysyvä oleskelulupa jonka peruste on muu kuin opiskelu tai pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EU-oleskelulupa. Opiskelijalla on velvollisuus esittää lukuvuosimaksusta vapauttava dokumentti ja korkeakoulussa jokaisen maksavan opiskelijan tapaus käsitellään hänen oman statuksensa mukaan.

Tarkempaa tietoa lukuvuosimaksujen käytänteissä Tampereen yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa on saatavilla tämän sivun englanninkielisestä versiosta.

 

TAMK

 

Tutkinto-ohjelman taso

Lukuvuosimaksun suuruus

Bachelor -tutkinto-ohjelmat

9 800 € / lukuvuosi

Master -tutkinto-ohjelmat

10 800 € / lukuvuosi

Maksu suoritetaan pääsääntöisesti kahdessa osassa, josta ensimmäinen maksetaan ilmoittautuessa läsnäolevaksi seuraavalle lukuvuodelle (eräpäivä lukuvuosimaksuvelvollisille opiskelijoille 31.5.) ja toinen osa kun apurahaan oikeuttavat opinnot edelliseltä lukuvuodelta on tarkistettu elokuun puolessa välissä (eräpäivä 31.8.). Mikäli eräpäivästä myöhästyy, lisätään viivästysmaksu 5% / kk alkuperäisestä erääntyneestä suorituksesta. Mikäli seuraava lukuvuosi on alkanut jo, tulee anoa myös opinto-oikeiden palauttamista ja maksaa käsittelymaksu.

Apurahat myönnetään huojennuksina aina toisesta maksuerästä (25% tai 50% vuosittaisesta maksusta). Aloittaville opiskelijoille on paikkaa vastaanottaessa tarjolla ns Early Bird -apuraha:

  • Bachelor -tutkinto-ohjelmat:  50% alennus ensimmäisen vuoden maksusta, mikäli paikka vastaanotetaan 14 kalenteripäivän sisällä ilmoituksesta.
  • Master -tutkinto-ohjelmat:  1 500 € alennus, mikäli koko vuoden maksu maksetaan kerralla 31.5. mennessä

Tarkempia toimintaohjeita löydät vaihtamalla tämän sivun kielen ylävalikosta englanniksi.

Julkaistu: 25.6.2019
Päivitetty: 4.7.2023