Hyppää pääsisältöön

Kari Koskinen

professori, Mekatroniikka

Oma esittely

Työskentelen professorina konetekniikaan alueella Automaatio -ja konetekniikan yksikössä, jossa johdan Mekatroniikan tutkimusryhmää. Missioni on tehdä tieteellistä tutkimusta läheisessä yhteistyössä teollisuuden kanssa älykkäiden koneiden ja järjestelmien alueella. Tavoitteenani on luoda uutta tietoa, jota voidaan sekä soveltaa käytännön järjestelmien toiminnan parantamiseksi että julkaista kansainvälisillä tieteellisillä foorumeilla moniteknisten järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen, ohjaukseen sekä kunnossapitoon liittyen.

Osaamisalueiden kuvaus

Tutkimusintressini liittyvät laajasti älykkäiden koneiden ja järjestelmien alueelle. Tutkimus keskittyy mekatroniikkaan eli moniteknisiin järjestelmiin - erityisesti kompleksisten konejärjestelmien suunnittelun ja analyysin alueella osaamiseni on liikkeenhallinnan, hydraulitekniikan ja korkeapaineisten vesijärjestelmien alueella. Lisäksi teen tutkimusta teollisen internetin sovellutusten parissa erityisesti liittyen älykkäiden koneiden luotettavuuteen ja kunnonvalvontaan sekä valmistukseen. 

Vedenalainen robotiikka sekä vedenalaiset järjestelmät on myös yksi tutkimusalue, jossa keskitymme mekaaniseen suunnitteluun, propulsiolaitteisiin sekä autonomisten robottien ohjaukseen ja säätöön.  

Ryhmäni omaa myös pitkän kokemuksen lentokonejärjestelmien tutkimuksesta - erityisesti liittyen lennonhallintatoimilaitteisiin sekä muihin järjestelmiin.

Järjestelmien käytettävyys ja ennkoiva huolto on myös yksi ryhmäni tutkimusalueista. Lähestymiskulmamme perustuu tietämyspohjaiseen analytiikkaan, joka yhdistää kontekstitietoisen teknisen järjestelmätietämyksen sekä data-lähtöiset ja tilastolliset menetelmät järjestelmien käyttäytymisen parempaan ennakoinnin.

Luottamustoimet

Fellow, International Society of Engineering Asset Management (ISEAM)

Matine – The Scientific Advisory Board for Defence, member of Tampere sub-committee

Chair of WCEAM 2015 and SICFP’11–conferences

Network of Fluid Power Centres in Europe, executive secretary 1998-2013

Tutkimusrahoitus

EU H2020, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Business Finland, Pirkanmaan Liitto, Teollisuus