Hyppää pääsisältöön

Essi Nisonen

väitöskirjatutkija
Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoiteessi.nisonen [at] tuni.fi
Hervannan kampus

Oma esittely

Olen koulutukseltani arkkitehti ja toimin väitöskirjatutkijana ja kestävän asuntosuunnittelun opettajana osana ASUTUT Kestävän Asuntoarkkitehtuurin Tutkimusryhmää. Olen myös mukana Tilallisen Sosialisaation ja ympäristökansalaisuuden tutkijakollektiivi SPECSissä

Olen kiinnostunut arkkitehtikoulutuksen kehittämisestä ympäristökasvatuksen näkökulmien avulla, ja erityisen kiinnostunut tutkimaan empatian ja huolenpidon käsitteiden juurruttamista osaksi arkkitehtien ammatti-identiteetin ja työn lähtökohtia. Tutkin väitöskirjassani arkkitehtikoulutuksen kautta välittyviä (ammatillisia) arvoja ja kulttuureita, sekä niiden yhteyttä arkkitehtien kykyyn toimia työssään ekologisia reunaehtoja kunnioittaen ja ekososiaalista oikeudenmukaisuutta edistäen. 

Intohimoni on tutkia polkuja uudistavaan oppimiseen arkkitehtikoulutuksessa ja näiden havaintojen laajentamista kestäviin ja demokraattisiin arkkitehtuurin opettamisen ja ammatinharjoittamisen tapoihin. 

Tutkimusyksikkö

ASUTUT – Kestävän asuntoarkkitehtuurin tutkimusryhmä

Uusimmat julkaisut

Architectural Education: Methods for Integrating Climate Change Design (CCD) in the Curriculum

O’Dwyer, S., Geogeghan, E., Nisonen, E., Castano De la Rosa, R., Pelsmakers, S., Lykouras, I., Donovan, E., Alvise Bragadin, M., Morganti, C. & Coraglia, U. M., helmik. 2023, A Focus on Pedagogy: Teaching, Learning and Research in the Modern Academy. Adil, Z. (toim.). Vuosikerta 28.2. s. 167-189 23 Sivumäärä ( AMPS PROCEEDINGS SERIES; Vuosikerta 28.2).

Tutkimustuotos: KonferenssiartikkeliScientificvertaisarvioitu

Architectural education in the climate emergency

Nisonen, E. & Pelsmakers, S., syysk. 2022, julkaisussa: ARCHITECTURAL REVIEW.

Tutkimustuotos: ArtikkeliProfessional

Asuminen muutoksessa – Asunnot ja naapuruston jaetut tilat asukkaiden arjessa

Lehtinen, T., Maununaho, K., Varis, K., Kaasalainen, T., Luotonen, E., Saarimaa, S., Nisonen, E., Pelsmakers, S., Tarpio, J., Blomgren, W. & Castano De la Rosa, R., 2022, 1 toim. Tampere. 207 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Tutkimusraportti