Hyppää pääsisältöön

Anna Metteri

vierailija, tutkimus
Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoiteanna.metteri [at] tuni.fi
puhelinnumero+358505973051

Oma esittely

Olen koulutukseltani sosiaalityöntekijä, YTT. Olen toiminut 10 vuotta käytännön sosiaalityöntekijänä mielenterveystyössä, yli 10 vuotta terveydenhuollonsosiaalityön täydennyskoulutusten vastuuopettajana ja yli 20 vuotta opetus- ja tutkimustehtävissä Tampereen yliopistossa. Olen kiinnostunut koko maailmasta, mutta työssäni olen erityisesti perehtynyt terveyssosiaalityöhön, aikuissosiaalityöhön, mielenterveystyöhön ja monialaisiin käytäntöihin Suomessa ja globaalisti. Tutkimukseni on kohdentunut asiakkaan ja palvelujärjestelmän suhteisiin ja sosiaalityön käytäntöihin. Asiantuntijuusalueisiini kuuluu työssä oppiminen ja työnohjaus. Olen Globaali sosiaalityö ry:n perustajajäsen (2002) ja olen toiminut pitkään sosiaalityön koulutusten kansainvälisten järjestöjen NASSW, EASW, IASSW hallituksissa, vuosina 2011-2016 myös NASSWin hallituksen puheenjohtajana. Vuodet 2005-2015 toimin sosiaalityön North South South -ohjelmien akateemisena koordinaattorina Tampereen yliopistossa. Tunnukseni on: Oppia ikä kaikki.

Työtehtävät

Toimin tutkijana, jatko-opiskelijoiden ohjaajana, kouluttajana, mentorina. Toimin vierailevana opettajana Kiinan Zhejiangin yliopiston Global Social Policy -kurssilla 2019-2021 ja EASSW-hankkeen koordinaattorina 2021-2022. Keväällä 2021 toimin kouluttajana TAMKin hallinnoimassa sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien sote-valmennuksessa.

Osaamisalueiden kuvaus

Asiantuntijuusalueitani ovat työssä oppiminen, työnohjaus, sosiaalityön käytännöt, sosiaali- ja terveydenhuollon yhteinen työ ja yhteistyö, asiakkaan ja palvelujärjestelmän suhde, kohtuuttomat tilanteet ja virheettömät organisaatiot, globaali ja glokaali sosiaalityö, rakenteellinen sosiaalityö.