Hyppää pääsisältöön

Vuoden tamkilainen -tunnustuksen saaneilla on aito halu toimia yhteisön parhaaksi

Julkaistu 20.12.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuvassa nainen ja mies nojaavat iloisina pöytään
Kuvassa vasemmalta vuoden opettajaksi valittu, sosiaali- ja terveysalan lehtori Hannu Tuhkanen. Keskellä vuoden opiskelijaksi valittu Petri Salminen, joka opiskelee kolmatta vuotta fysioterapiaa. Vuoden henkilökunnan jäsenen tunnustus myönnettiin Mirja Ondusolle, joka vastaa kansainvälisten opiskelijoiden sosiaaliohjauksesta. Kuva: Minttu Rantanen
Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on vuosittain valinnut Vuoden tamkilaisen. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tamko ja TAMKin tukisäätiö tekivät kaikkiaan kolme valintaa: Vuoden opiskelija, opettaja ja muun henkilöstön edustaja. Tunnustuksilla halutaan nostaa esiin TAMK-yhteisön monimuotoisuutta ja hyvän yhteispelin merkitystä.

Vuoden tamkilainen -tunnustukset julkistettiin syyskauden valmistumisjuhlassa maanantaina 19.12.2022. Ehdotuksia palkittaviksi oli paljon, mutta valinnat kuitenkin yksimielisiä jokaisessa kategoriassa. Kunniakirjat jakoivat rehtori Tapio Kujala ja opiskelijakunta Tamkon puheenjohtaja Joonas Soukkio

Vuoden opiskelijaksi TAMKin opinto-ohjaajat valitsivat Petri Salmisen, joka opiskelee fysioterapiaa kolmatta vuotta. Salmista kuvaillaan perusteluissa aktiiviseksi ja osallistuvaksi opiskelijaksi, joka omalla toiminnallaan edistää myönteistä opiskeluilmapiiriä. Salminen toimii fysioterapeuttiopiskelijoiden kerhon Bicepsin puheenjohtajana ja haluaa edistää TAMKin henkilöstön ja fysioterapeuttiopiskelijoiden vuoropuhelua sekä opiskelijoiden hyvinvointia. Kuluneen vuoden aikana Salminen on toiminut myös kenialaisten fysioterapeuttiopiskelijoiden opiskelijatuutorina. 

Vuoden opettajaksi opiskelijakunta Tamkon halllitus valitsi sosiaali- ja terveysalan lehtori Hannu Tuhkasen. Tuhkanen on vahvalla osaamisellaan ja kyvyllään kuunnella opiskelijoita valanut uskoa opiskelijoihin, heidän oppimiseensa ja kuunnellut kiitettävästi heidän toiveitaan. Hän on järjestänyt ylimääräisiä harjoituksia ja oppitunteja sekä ollut opiskelijoiden käytettävissä laajasti. Hän on saanut paljon positiivista palautetta opiskelijoilta omasta työstään. 

Vuoden henkilökunnan jäsenen tunnustuksen Tamkolta sai Mirja Onduso, joka toimii suunnittelijana ja vastaa TAMKin kansainvälisten opiskelijoiden sosiaaliohjauksesta. Onduso on omalla omistautuneisuudellaan auttanut kansainvälisiä opiskelijoita Suomeen saapumisessa ja tänne sopeutumisessa. Hän tekee työtään suurella sydämellä ja aina opiskelijan tarpeet edellä. Onduso hoitaa omien työtehtäviensä lisäksi pyyteettömästi ylimääräisiä tehtäviä, joilla helpotetaan kansainvälisten opiskelijoiden arkea. 

Palkinnoksi vuoden tamkilaiset saivat kukin 1000 euroa sekä koko TAMK-yhteisön lämpimät onnittelut. 

  

  

Lisätietoja: 

Johanna Niemonen, Tampereen ammattikorkeakoulun tukisäätiön asiamies, johanna.niemonen [at] tuni.fi (johanna[dot]niemonen[at]tuni[dot]fi) 

p. 050 4316 767 

  

Kuva: Minttu Rantanen