Hyppää pääsisältöön

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä noin 2200 uutta opiskelijaa

Julkaistu 5.7.2023
Tampereen ammattikorkeakoulu
Nuori nainen ja nuori mies seisovat hyväntuulisina ratikan edessä.
Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee Tampereen ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelmiin. Seuraava hakumahdollisuus avautuu syksyllä.

Korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa TAMK oli hakijamäärältään Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu. Hakijoita oli kaikkiaan 16 512, joista ensisijaisia hakijoita oli 6739. Uusia tutkinto-opiskelijoita valittiin yhteensä 1790, joten ensisijaisiin hakijoihin suhteutettuna noin joka neljäs hakija pääsee tavoittelemaansa tutkintokoulutukseen.  

Elokuussa aloittavista opiskelijoista suurin osa tulee suorittamaan alempaa ammattikorkeakoulututkintoa. Reilu 250 uutta opiskelijaa aloittaa ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa. 

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa valittiin opiskelijoita kuuteen englanninkieliseen Bachelor-ohjelmaan ja erillishaussa kuuteen Master-ohjelmaan. 

Opiskelupaikan vastaanottamisesta ilmoitettava 14.7. mennessä  

Kaikki keväällä hakeneet ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Tulokset ovat nähtävissä myös Oma opintopolku -palvelussa.  

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 14.7.2023 kello 15.00. Joissain hakukohteissa on vielä mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 1.8.2023 kello 15.00.  

Hakijan on mahdollista saada palautetta sekä alempien että ylempien ammattikorkeakoulututkintojen ennakkotehtävien ja valintakokeiden tuloksista (pl. rakennusarkkitehdin soveltuvuuskoe). 

Uudet opiskelijat aloittavat elokuussa orientoivilla opinnoilla TAMKin kampuksilla ja tutustuvat samalla uuteen opiskeluympäristöönsä sekä opiskelukavereihinsa. Uusien opiskelijoiden on hyvä seurata TAMKin uuden opiskelijan ohjelmakohtaisia verkkosivuja, sillä tiedot saattavat päivittyä kesän aikana. 

Vaihtoehtoiset reitit TAMKiin   

TAMKiin voi hakea opiskelemaan avoimen korkeakoulun opintojen perusteella avoimen väylän haussa tai toisesta korkeakoulusta siirtohaussa.  

Haku avoimen AMKin polkuopintoihin alkaa elokuun alkupuolella. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi. Seuraava avoimen väylän haku ja siirtohaku on 29.9.–13.10.2023. Hakukohteet julkaistaan TAMKin verkkosivuilla kesän aikana. 

Seuraava valtakunnallinen yhteishaku korkeakouluihin on 4.–14.9.2023. TAMKilla on syksyn haussa 17 hakukohdetta viidellä koulutusalalla ja yhteensä 431 aloituspaikkaa.     

Lisätietoa: 

TAMKin hakijapalvelut  
hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi 

Tutustu Opintopolku-palveluun 

Tutustu TAMKin opiskelijan oppaaseen 
Tutustu TAMKin englanninkieliseen opiskelijan oppaaseen 

Lue lisää AMK-tutkintojen opiskelijavalinnan palautteesta 
Lue lisää YAMK-tutkintojen opiskelijavalinnan palautteesta 
Tutustu TAMKin opiskelijavalinnan tilastoihin (tiedot päivittyvät) 

Lue lisää TAMKin syksyn 2023 yhteishausta 
Lue lisää Avoimen AMKin polkuopinnoista