Hyppää pääsisältöön

Tampereen ammattikorkeakoulu kiinnostaa hakijoita - hakijamäärät nousivat useilla aloilla

Julkaistu 31.3.2023
Tampereen ammattikorkeakoulu
Nuori hyväntuulinen mies kulkee kaupungilla.
Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakouluun oli 16 512 hakijaa. TAMK säilytti paikkansa Suomen toiseksi suosituimpana ammattikorkeakouluna.

Ensisijaisia hakijoita oli 6739. TAMKissa on tarjolla 1790 opiskelupaikkaa syksyllä alkaviin opintoihin. Osa paikoista on varattu ensimmäistä kertaa hakeville. Jokaista aloituspaikkaa tavoittelee keskimäärin 3,8 ensisijaista hakijaa.

Ammattikorkeakoulututkintojen hakukohteista suosituin ensisijaisten hakijoiden määrän perusteella oli liiketalouden tutkinto-ohjelman päivätoteutus. Toiseksi suosituin oli sosionomin tutkinto-ohjelman päivätoteutus ja kolmanneksi ensihoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutus.

Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista suosituimmat olivat rakentamisen ylempi tutkinto-ohjelma, teknologiaosaamisen johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma sekä sosiaali- ja terveysalan johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma.

Hakijamäärät kasvoivat useilla aloilla. AMK-hakukohteissa kasvu oli erityisen suurta medianomin tutkinto-ohjelmassa, rakennusmestarin tutkinto-ohjelman monimuotototeutuksessa sekä verkostoissa oppimisen ja osaamisen tutkinto-ohjelmassa. YAMK-hakukohteissa hakijamäärät kohosivat etenkin kätilötyön kehittämisen ylemmässä tutkinto-ohjelmassa sekä rakentamisen ylemmässä tutkinto-ohjelmassa. 

– Olemme todella tyytyväisiä, että koulutuksemme houkuttelee hakijoita ja onnistuimme pitämään pintamme toiseksi suosituimpana ammattikorkeakouluna. Myös Tampereen vahva vetovoima on loistava asia, kommentoi koulutuksen vararehtori Sanna Wesanko.

Kaikkiaan korkeakoulujen yhteishaussa oli 142 000 hakijaa. 

Useita valintatapoja

Suurin osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon perusteella. Todistusvalinnalla hakeville on omat aloituspaikkamääränsä, jotka vaihtelevat hakukohteittain. Kevään 2023 opiskelijavalinnoissa todistusvalintaa käytetään kaikilla koulutusaloilla, pois lukien kulttuuriala. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan pääsääntöisesti ennen hakukohteen valintakoetta. Todistusvalinnassa opiskelupaikan saaneet saavat tiedon valinnasta Opintopolku-palvelussa viimeistään 29.5.2023.

Opiskelupaikan voi saada myös valintakoemenestyksen perusteella. Valintakokeet eivät opiskelijavalintauudistuksen myötä enää edellytä pitkää valmistautumista.

YAMK-tutkinto-ohjelmien, kulttuurialan ja joidenkin liiketalouden tutkinto-ohjelmien valintatapoina on ennakkotehtävä ja haastattelu, valintatehtävä tai valintakurssi. 

Opiskelupaikka voi aueta myös avoimen ammattikorkeakoulun opintojen perusteella. Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoihin voi hakeutua kesällä. Polkuopinnot suorittanut voi myöhemmin hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. 

Valintakokeet kesän kynnyksellä

Suurin osa TAMKin tutkinto-ohjelmista käyttää valintakokeena valtakunnallista digitaalista AMK-valintakoetta. TAMK järjestää valintakokeet 30.5.–1.6.2023. Yhteensä kuusi koetilaisuutta järjestetään TAMKin pääkampuksella osoitteessa Kuntokatu 3. Hakijat ovat itse valinneet kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella.

Lue lisää suomenkielisiin AMK-ohjelmiin hakemisesta

Lue lisää suomenkielisiin YAMK-ohjelmiin hakemisesta

Lue lisää TAMKin valintakokeista 

Tutustu ammattikorkeakouluun.fi-sivuihin

Lue korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnoista Opintopolussa

Tutustu Avoimen AMKin polkuopintoihin

Lisätietoa: 

Sanna Wesanko, koulutuksen vararehtori, Tampereen ammattikorkeakoulu 
p. 040 509 2711, sanna.wesanko [at] tuni.fi (sanna[dot]wesanko[at]tuni[dot]fi) 

Kysy valinnan etenemisestä ja valintakokeista: 
hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi (hakijapalvelut[dot]tamk[at]tuni[dot]fi)