Konferenssi

Surukonferenssi

Ilmoittautumisaika:
Tämän vuoden Surukonferenssi järjestetään 11.-12.4.2019 Tampereella. Konferenssin teemana on Suru perheessä. Konferenssissa käsitellään perheen surua monipuolisesti eri perheenjäsenten, eri kuolinsyiden ja selviytymiskeinojen näkökulmasta.

Surukonferensseja on järjestetty vuodesta 2009 alkaen. Vuosien 2009-2012 konferenssit järjestettiin Jyväskylässä. Vuodesta 2013 alkaen Surukonferenssit on järjestetty Tampereella. Alussa järjestäjinä toimivat surujärjestöt. Myöhemmin järjestäjäjoukko on laajentunut ja mukana konferenssia järjestämässä ovat olleet myös Tampereen Yliopiston Terveystieteiden yksikkö, Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura ja Suomen Mielenterveysseura. Vuoden 2016 konferenssissa uutena yhteistyökumppanina oli Kirkkohallitus, ja vuoden 2019 Surukonferenssin yhteistyökumppanina on myös Syöpäjärjestöt ry.
Konferenssin tavoitteena on lisätä tietoutta surusta ja surevan tukemisesta sekä tuoda esille suomalaista kuolemaan liittyvää tutkimustietoa. Konferenssin kautta halutaan myös tarjota läheisensä menettäneille ja surevia työssään kohtaaville mahdollisuus vuorovaikutukseen.
Konferenssi on suunnattu sosiaali- ja terveydenhoitoalan, opetus – ja kasvatusalan ja seurakuntien työntekijöille, muille surevia työssään kohtaaville sekä läheisensä menettäneille. Konferenssi on tarkoitettu myös surua ja kuolemaa tutkiville tahoille ja asiantuntijoille.

Surukonferenssin yhteydessä järjestetään to 11.4. klo 19.00 iltakonsertti. Konsertti pidetään Tampereen yliopiston juhlasalissa ja lippu sisältää tarjoilun väliajalla. Konsertissa esiintyy tenori Reijo Ikonen ja säestää Ulla-Stina Uusitalo-Ikonen. Rakkaudesta sinuun -konsertti sisältää kappaleita Mauno Kuusiston tuotannosta, Surusta nousee laulu -levyn teoksia sekä klassisia napolilaissävelmiä. Konsertin kokonaiskesto on 1,5h, joka sisältää väliajan. Lippu á 18€.

Yhteydenotot
Ilmoittautumisia koskevat yhteydenotot: