Tapahtuma

Suksitango - DIARA -hankkeen tutkimustuloksiin perustuva näytelmä

suksitangovaakaaa.jpg
Tampereen yliopiston tieteen ja taiteen yhdistävä hanke on tutkinut maahanmuuttajien suhdetta kotimaahansa, suomalaisiin ja muihin maahanmuuttajaryhmiin.

Mitä on suomalainen identiteetti? Miten suomalaiseksi tullaan? Kansainvälinen taiteellinen ryhmä ja Tampereen yliopisto yhdessä tutkivat aihetta: tuloksena Suksitango -näytelmä jossa tutkimustuloksia lähestytään absurdin ja huumorin kautta. 

 

Tampereen yliopiston tieteen ja taiteen yhdistävä hanke on tutkinut maahanmuuttajien suhdetta kotimaahansa, suomalaisiin ja muihin maahanmuuttajaryhmiin. Taiteellinen ryhmä ottaa kuitenkin laajemmin kantaa suomalaisuuteen ja kysyy miten Suomessa voi selviytyä?  

 

Jopet-show:sta tunnettu näytelmän käsikirjoittaja, näyttelijä ja koomikko Jukka Toivonen rakentaa Suksitangon hahmoja sketsimäisellä otteella. Italialainen Francesca, venäläinen Irina ja musiikin avulla puhuva Outo saavat keikan Lapista ja lähtevät matkalle Suomen halki. Heidän silmiensä kautta hahmotetaan mikä Suomessa ihmetyttää, mikä saa ihastumaan ja mikä naurattaa. 

 

Näytelmän absurdia maailmaa täydentää musiikki. Suomen road tripin aikana sitä soitetaan suksilla, vesipulloilla ja vaikka polkupyörän rengasraudalla. 

 

Suksitango saa ensi-iltansa 23.9 Teatteri Telakalla.

23.9 klo 19.00

26.9 klo 19.00

03.10 klo 14.00

04.10 klo 14.00

27.10 klo 19.00

29.10 klo 19.00

 

https://www.teatteritelakka.fi/?page_id=8742

 

Järjestäjä

Teatteri Telakka

Further information

Antia Parri - tuottaja
anitaparri@gmail.com