Hyppää pääsisältöön

Kaikkien aikojen joulukonsertti virittää joulutunnelmaan 30.11.

Julkaistu 29.11.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Orkesteri soittaa.
Joulukonsertin harjoitukset Satamakadun salissa. Kapellimestarina Markus Yli-Jokipii.
Kaikkien aikojen joulukonsertti kutsuu kaikki Tampereen tuomiokirkkoon keskiviikkona 30.11. kello 18. Luvassa on erittäin runsas, monenlaisia taitoja yhdistelevä ohjelma, joka sopii koko perheelle. Aamulehti lähettää konsertin suorana lähetyksenä (tilaajille).

Lehtori Markus Yli-Jokipiin mukaan Tampereen ammattikorkeakoulu on järjestänyt jouluisia kirkkokonsertteja ennenkin, muttei näin isosti.  

– Törmäsin keväällä TAMKin oppilaitospastori Jussi Houttuun, joka heitti idean omasta joulukonsertista. Yhteisölliselle joulukonsertille onkin nyt erityistä intoa hiljaisempien vuosien jälkeen. Opiskelijat ovat mukana mahtavalla fiiliksellä.  

Konsertti kokoaa Tampereen tuomiokirkkoon yli 100 taitavaa esiintyjää. Luvassa on niin perinteistä kuin uudempaakin joulumusiikkia sekä Suomesta että muualta maailmasta.  

Lavalla nähdään TAMK Sinfonia ja solisteja sekä kolme kuoroa. Yksi kuoroista on TAMK Choral Company, joka perustettiin vuosi sitten. Musiikin opiskelijoista mukana ovat sekä musiikkipedagogit että musikaaliartistit. Yli-Jokipii toimii konsertin kapellimestarina.  

Konsertissa esiintyvät myös Teekkarikuoro sekä Kamarikuoro Näsi, joka on ollut TAMK Musiikin yhteistyökuoro jo parikymmentä vuotta.  

Yli-Jokipii on sitä mieltä, että jos tänä vuonna valitsee vain yhden joulukonsertin, on Kaikkien aikojen joulukonsertti oikea valinta.   

– Tästä tulee hyvän mielen yhteisöllinen konsertti. Tuomiokirkossa tullaan näkemään paljon erilaisia taitoja, joten jokaiselle katsojalle on jotakin. Ja onhan konserttiin vapaa pääsykin!  


Kaikkien aikojen joulukonsertti 

Tampereen tuomiokirkossa keskiviikkona 30.11.2022 kello 18. Järjestäjä TAMK Musiikki.  

Esiintyjät:
TAMK Sinfonia solisteineen
TAMK Choral Company
Kamarikuoro Näsi
Teekkarikuoro
Kapellimestarina Markus Yli-Jokipii  

Yhteistyössä:
Tampereen tuomiokirkkoseurakunta, TAMK Parvi, Tamko, MusTa ry, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto  

Konserttiin on vapaa pääsy.  


Lisätietoa:

Markus Yli-Jokipii
lehtori, Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri, Tampereen ammattikorkeakoulu
p. 050 3119 589, markus.yli-jokipii [at] tuni.fi (markus[dot]yli-jokipii[at]tuni[dot]fi) 

 

Teksti ja kuva: Emmi Suominen