Ne kansankomedian tutut hahmot, tiedäthän. Köyhä pientilallinen, ison talon isäntä, opettaja, kauppias, höveli kulkuri, huonomaineinen nainen, se lapsi joka pääsee oppikouluun, ja se jonka kohtalona on ryhtyä tilan töihin. Juurevassa tarinassa kaikki kokevat muutoksen viiman, kukin tavallaan.
Miltä oma maa tuntuu? Ja miltä sen menettäminen? Henkilöhahmojen kohtaloissa kiteytyy 1900-luvun suuri suomalainen rakennemuutos: kaupungistuminen, maaltapako, maastamuutto, syrjäseutujen kurjistuminen. Maaseudun pieneläjän sielunmaisemaa määrittää sidos maahan – ilman juuriaan hän on pelkkä numero tilastoissa.
Esitys perustuu Jouko Puhakan samannimiseen näytelmään, joka kantaesitettiin 1969 Joensuun kaupunginteatterissa. Näytelmä kertoo pohjoiskarjalaisen maalaisyhteisön tarinan 1940-luvun valoisista jälleenrakentamisen vuosista 1960-luvun loppuun, jolloin pellot pistettiin pakettiin ja väki lähti paremman elämän toivossa Ruotsiin.
Pauliina Hulkon ja kahdentoista Tampereen yliopiston näyttelijäopiskelijan käsissä alkuperäistekstistä kuoriutuu yhdistelmä historiallista ajankuvaa, musiikkia, laulua, tanssia ja fyysistä näyttelijäntyötä. Väkevää, murteella puhuttua ja kansanomaisella huumorilla höystettyä draamatekstiä ruumiillistaessaan näyttelijäopiskelijat ruumiillistavat myös oman aikansa rakennemuutosta. Millaista tulevaisuutta maaseudulle tänä päivänä rakennetaan avohakkuiden ja puupeltojen luvatussa maassa?
Yhteistyössä Näty ja TTT.
LIPPUJEN HINNAT
32,00 / 30,00 / 20,00 €
Tulevat tapahtumat
Menneet tapahtumat
Järjestäjä
Tampereen yliopiston teatteritaiteen tutkinto-ohjelma ja Tampereen Työväen Teatteri