Hyppää pääsisältöön

HUPS! HEH. HÄH??? – Kiertävä lastenteatteriesitys UNIKAVERIT

Julkaistu 11.6.2024
Tampereen yliopisto
Kristiina Karhu Unikaverit-esityksen mainos, jossa piirretty hahmop juoksee yöpuvussa.
UNIKAVERIT on kiertävä lastenteatteriesitys koko perheelle. Esitys on Kristiina Karhun maisterin taiteellinen opinnäyte.

 
 
UNIKAVERIT on kiertävä lastenteatteriesitys koko perheelle. Esitys kertoo kekseliäästä Pelle Piukarosta, joka tiputtaa vahingossa iltatoimien lomassa rakkaimman ystävänsä, Unikaverin, vessanpönttöön. Sattumusten ja vahinkojen saattelemana Unikaveri joutuu yön aikana pitkälle matkalle ja Pelle Piukaro tekee kaikkensa saadakseen Unikaverinsa takaisin. Pelastaessaan Unikaveria, Pelle Piukaro törmää sattumalta laiskiaiseen nimeltä Nuu, josta tuntuu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä.  
 
Esitys käsittelee vahinkoja, virheiden tekemistä ja anteeksipyytämistä sekä tunteiden tunnistamiseen ja käsittelemiseen liittyviä taitoja. Sen parissa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Unikaverit -esitys johdattelee katsojat mielikuvittelun äärelle ja tarjoaa mahdollisuuden ihmetellä ihmiselämän sattumuksellisuutta riemastuttavalla tavalla. Esityksen tyylilajit ovat klovneria, Commedia dell´arte sekä miimi.
 
Esitys on Kristiina Karhun maisterin taiteellinen opinnäyte. Hän toimii esityksen ohjaajana, näyttelijänä, käsikirjoittajana ja tuottajana. Esityksen käsikirjoittamiseen on osallistunut myös Nätyn maisterivaiheen opiskelija Eero-Heikki Karhu, joka toimii esityksen toisena näyttelijänä. 
 
UNIKAVERIT saa ensi-iltansa 15.06.2024 klo 13 Nurmon museolla (Hermannintie 1, 60550 Nurmo). Ensi-illan järjestää NURMOO-SEURA RY. Esitykseen on vapaa pääsy. Tapahtuman aikana on mahdollista lahjoittaa rahaa Mieli Ry:lle lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden hyväksi. 

 
Lämpimästi tervetuloa yökyläilemään Piukaron, Unikaverin ja Nuun kanssa! 
 
ESITYKSEN TILAAMISESTA: 
 
UNIKAVERIT -esitys on tilattavissa esimerkiksi päiväkoteihin, erilaisiin tapahtumiin ja yksityistilaisuuksiin kesän 2024 aikana. Yhteydenotot sähköpostitse: krisukarhu [at] gmail.com

 
Päivitämme esitysaikojamme Facebook- ja Instagram-sivuillemme. Meidät löytää Facebookista nimellä Unikaverit ja Instagramista @unikaveritteatteriesitys