Soteralli-blogi nostaa asiantuntijanäkemystä sote-keskusteluun. Blogin perustivat sosiaali- ja terveysasioihin erikoistuneet yhteiskuntatutkijat. Blogi kertoo yleistajuisesti sosiaali- ja terveyspalveluja käsittelevästä tutkimuksesta.

Tutkijatohtori Liina-Kaisa Tynkkynen on yksi perustajista. Häneen mukaansa vuosisadan uutinen on oman bloginsa ansainnut.

– Sote-uudistuksen ympärillä liikkuu jos jonkinlaista keskustelua. Esimerkiksi mediassa ”asiantuntijoina” puhuvat usein eri intressiryhmien edustajat. Sote-keskustelussa liikkuu paljon argumentteja, jotka eivät perustu tutkimukseen tai kertovat aiheesta valikoiden, Tynkkynen sanoo.

Esimerkiksi keskustelussa Ruotsin mallista on Tynkkysen mukaan kuultu enemmän intressiryhmiä ja poliitikkoja kuin tutkimusta.

Tutkijoiden kiinnostuksenkohteet ja ajankohtaisten soteuutiset määrittävät blogin aihevalinnat. Tekstejä on tarkoitus ilmestyä vähintään joka toinen viikko.