Nosto! Tutkijakollegium IASR:n järjestämässä paneelikeskustelussa keskustelijat eri maista puivat oman maansa ja kulttuurinsa poliittista ilmapiiriä.

Keskustelijat pohtivat puheenvuoroissaan, pitäisikö populismin nousu ymmärtää massaväestön kadotettuna kostona yli 30 vuotta jatkuneelle uusliberalismille ja mitä heidän kotimaassaan tapahtuu seuraavaksi.

Iso-Britanniasta kotoisin oleva Louise Settle piti Brexitiä vastaiskuna uusliberalismille. Amerikkalainen Meyda Yegenouglu käsittelee puheeenvuorossaan populismin kannattajia. Zsuzsanna Millei puolestaan lähestyy aihetta Australian vuoden 2016 parlamenttivaalien tuloksen kautta.

Marianna Muravyeva Venäjältä pohtii putinismin suhdetta populismiin. Mahmut Mutmanin mielestä Turkin poliittisessa tilanteessa näkyvät uusliberalismin ja populismin kahdet kasvot. Unkarilainen Robert Imre huomioi sosiaalisen median vaikutuksen populistisiin diskursseihin. Jorma Sipilän mielestä Suomen tilannetta määrittävät luokkaerot.