Nosto! Maailmassa on paljon sotaa, terrorismia ja rasismia. Englantilaisen filologian tohtoriopiskelija Kübra Kocabas keräsi akateemisista piireistä yhteen muutosta kannattavan joukon, jonka kanssa he järjestivät tapahtuman Auroran loiste.

– Esimerkiksi islamin uskonto esitetään mediassa usein negatiivisessa valossa. Halusimme näyttää islamin rakkaudellisen puolen, jolla ei ole mitään tekemistä radikalistien ja terroristi-iskujen kanssa, sanoo Kocabas.

Konfliktien, sotien ja ihmisten erilaisuuksien sijaan ihmiskunta tarvitsee rakkautta, dialogia ja rauhaa. Tapahtumassa tieteentekijät ja opiskelijat välittivät sanomaa humanitaarisista arvoista ja eri kulttuurien yhteistyön tärkeydestä, Kocabas kertoo.

Auroran loiste-tapahtumalla haluttiin korostaa ihmisten samanarvoisuutta riippumatta hänen luokasta, rodusta tai uskonnostaan. Ohjelmassa oli esimerkiksi turkkilaisen tanssiryhmän Whirling Dervishesin esitys, joka kuuluu turkkilaiseen vanhaan traditioon. Tanssirituaali perustuu runoilija Mevlana C. Rumin ajatuksiin rakkaudesta ja arvostuksesta, ja se kuvastaa rakkautta koko luomakuntaa kohtaan.

Tanssin lisäksi ilta täyttyi musiikilla. Kocabasin mielestä musiikilla voidaan kertoa asioita, jotka eivät välity muulla tavoin. Tapahtumassa esiintyi muun muassa Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun henkilökunnasta ja opiskelijoista koottu musiikkiryhmä Northern Lights, jossa Kocabas on mukana laulajana.

Auroran Loiste järjestettiin Tampereen yliopiston juhlasalissa 3.5.2016. Tapahtumaa oli järjestämässä Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen ev.lut seurakuntayhtymän oppilaitostyö ja Punainen Risti. Ensi keväänä tapahtuma on tarkoitus järjestää uudelleen.