Nosto! Kaikki hyvin, sanotaan silloin, kun halutaan vakuuttaa toinen omasta pärjäämisestä. Kaikki hyvin, sanotaan myös silloin, kun halutaan lohduttaa toista. Kaikki hyvin, voi olla myös ironinen vastaus oman elämän tai koko maailman tilanteeseen.

TAMK:ista valmistuvien kuvataitelijoiden ryhmänäyttelyn lopputyöteokset istuvat hyvin otsikkonsa alle. Teoksissa tarkastellaan muun muassa pakolaisuutta, vanhusten yksinäisyyttä ja lapsuusmuistojen sekoittumista nykyhetkeen.

Tamperelainen Sofi Häkkinen on yksi TAMK:in valmistuvista kuvataiteilijoista. Hänen teoksensa Kerrostalo, on läpileikkaus kerrostalosta animaation keinoin.

– Minusta on hullunkurinen ajatus, että kerrostaloissa ihmiset vain asuvat päällekkäin, mutta hyvin harvoin kommunikoivat toistensa kanssa, Häkkinen sanoo.

Installaatio koostuu 67 animaatiosta, jotka ovat heijastettu Häkkisen rakentamaan kerrostaloa esittävään taideteokseen.

– Suuressa, kummallisen mekaanisessa kennossa kuhisee sekalainen joukko omiin lokeroihinsa sulkeutuneita outoja humanoideja, kertoo Häkkinen teoksestaan.

Kerrostalon jokaisessa asunnossa on oma tarinansa, jotka ovat osittain keksittyjä ja osittain poimittu todellisesta elämästä. Esimerkiksi yhdessä asunnossa humanoidi pyöräilee huoneessaan ympyrää, mikä on saanut inspiraation taiteilijan lähipiiristä.

– Ystäväni kertoi, että suorittaessaan totaalikieltäytymistä kotonaan, hän oli kerran niin tylsistynyt, että pyöräili ympäri olohuonettaan. Tarina jäi mieleeni, Häkkinen sanoo.

Kaikki hyvin -näyttely on avoinna Taidekeskus Mältinrannassa 21.3. ja Galleria Emilissä 30.3. asti.