Hyppää pääsisältöön

Hyvinvointipalvelujen johtamisen ja kehittämisen ylempi tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tietoa ja taitoa sosiaali- ja terveysalan johtamiseen ja kehittämiseen

Tutkinto sopii sinulle, jos työskentelet tai haluaisit työskennellä sote-alan johtamis-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä, ja sinulla on jo alan ammattikorkeakoulututkinnon.

Koulutustyyppi

Ylempi AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK

Suunniteltu kesto

1,5-2 vuotta

Koulutuksen laajuus

90 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Tutkinto-ohjelma painottuu näyttöön perustuvaan johtamis- ja kehittämisosaamiseen. Opintojen myötä saavutat teoreettisesti laajat tiedot alalta ja valmiudet hankkia tutkittua tietoa toimintasi perustaksi. Lisäksi opit arvioimaan kriittisesti oman alasi toimintaa ja kehitystä. 

Valmistuttuasi osaat kehittää sosiaali- ja terveysalan toimintaa näyttöön perustuen. Sinulla on valmiudet toimia asiantuntijana monenlaisissa tilanteissa ja tehtävissä. Saat myös hakukelpoisuuden ammatilliseen opettajankoulutukseen, julkiseen virkaan tai tehtävään, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. 

Hyvinvointipalvelujen johtamisen ja kehittämisen tutkinto on työelämälähtöinen korkeakoulututkinto, ja se on vertailukelpoinen EU-maiden vastaavien tutkintojen kanssa (EQF, taso 7). Laaja-alainen johtamis- ja kehittämisosaaminen mahdollistaa sinulle kansallisen ja kansainvälisen liikkuvuuden. 

Työnkuva on muotoutunut äärimmäisen monipuoliseksi, vastuu kasvanut rutkasti ja mahdollisuuksia toteuttaa itseään alan ammattilaisena on loputtomasti.

YAMK-tutkinnossa tuotettavan opinnäytetyön lisäksi sain erityisen hyvää, asiantuntevaa ja ajatuksia herättävää opetusta, jota olen nyt jalostamassa yliopistolla tohtoripolulla, sekä jakamassa eteenpäin tuntiopettajana Pelastusopistolla.

Suosittelisin koulutusta kaikille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan sote-alalla ja ovat kiinnostuneita kehittämis- tai johtamistehtävistä.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä tutkintovastaava Merja Kanervisto-Jokiseen, merja.kanervisto-jokinen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.