Hyppää pääsisältöön

Opiskelijan ohjauspalvelut

Tampereen yliopisto tarjoaa useita erilaisia ohjauspalveluita opiskelijoilleen.

Yliopistossa tarjottavan ohjauksen tavoitteena on tukea opintojesi sujumista ja hyvinvointiasi sekä vahvistaa asiantuntijuuttasi ja toimijuuttasi oppijana!

Opiskelujen aikana voi tulla kuitenkin eteen monenlaisia opiskelun käytäntöihin, säädöksiin, opintojen suunnitteluun, itse opiskelemiseen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiisi on tarjolla henkilökohtaista- ja ryhmäohjausta tutkinto-ohjelmassasi ja yliopiston yhteisissä palveluissa. 

Ohjauksen tienviitoista löydät eri tilanteisiin liittyviä ohjaustahoja. Tutustu myös Opiskelijan ohjauksen ja hyvinvoinnin tuen kokoavaan Intra-sivuun!

Oman tiedekunnan ohjauspalvelut

Tiedekuntasi ja tutkinto-ohjelmasi on keskeisin ohjaustaho opintojen suunnitteluun, kuten HOPSiin ja opintojaksovalintoihin, liittyvissä asioissa aina opintojen aloituksesta valmistumiseen. Löydät tiedot tutkinto-ohjelmasi yhteydenottotavoista tiedekuntasi kohdalta.

Tiedekuntasi / tutkinto-ohjelmasi yhteystiedot

Kaikkien tiedekuntien opiskelijoille suunnatut ohjauspalvelut

Opinto-ohjaajat, opintopsykologit ja uraohjaajat tukevat ryhmä- ja yksilöohjauksen muodoin, kun haluat tukea tilanteesi jäsentämiseen tai jonkun tietyn teeman tai pulman tarkasteluun.

Yhteisten ohjauspalveluiden yhteystiedot

Opettajatuutorit osana ohjauksen kokonaisuutta

Opettajatuutori tukee opiskelijoiden opintojen sujuvaa etenemistä, opiskelijan akateemisen asiantuntijuuden kasvua ja yhteisöllisyyden rakentumista. Opettajatuutori pyrkii vahvistamaan opiskelijoiden toimijuutta ja uskoa omiin kykyihinsä yliopisto-opiskelijoina.

Lisätietoa tutkinto-ohjelmasi opettajatuutoroinnista

Navigaattori on matalan kynnyksen palvelu kaikkien opiskelijoiden hyvinvoinnin ja ohjaustarpeen tueksi. Lukuvuonna 2023-2024 Navigaattori toimii viikottain verkossa ja kampuksilla.

Voit tulla kysymään Navigaattorista ilman ajanvarausta neuvoa ja tietoa koskien opintojasi tai hyvinvointiasi. Autamme sinua löytämään oikeat tukitahot, jos ongelmasi ei ratkea heti. Navigaattorin avulla pääset kiinni siihen tukeen, jota tarvitset. Palvelu on avoinna kaikille opiskelijoille, joilla on opiskeluoikeus Tampereen yliopistossa.

Lue lisää Navigaattorin verkkosivulta

 

Tampereen yliopiston yhteisten ohjauspalveluiden Ryhmäohjaus-tiedotuskanavalta löydät työelämäasiantuntijoiden, opintopsykologien ja ohjauksen asiantuntijoiden urasuunnittelua ja opiskelutaitoja tukevat luennot, työpajat ja ryhmät.

Opintotoimisto

Opintotoimistossa neuvotaan opintoihin liittyvissä käytännön asioissa. Autamme muun muassa lukuvuosi-ilmoittautumiseen, opiskeluoikeuteen ja vaihto-opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

Opintotoimiston yhteystiedot

Kansainvälinen liikkuvuus

Haluatko kansainvälistyä? Ota yhteyttä yleisosoitteeseemme mobility.tau@tuni.fi tai käy tapaamassa liikkuvuuskoordinaattoria (yhteystiedot tiedekuntakohtaisissa palveluissa). Tutustu tarkemmin liikkuvuuden mahdollisuuksiin.

Astu seikkailuun!

Kirjasto

Avoin tiedekirjastomme tukee palveluillaan opiskelua, opetusta ja tutkimusta. Saat kirjastosta myös yksilöllistä ohjausta tiedonhakuun.

Kirjaston aukiolot ja palvelut

Huomaathan tarvittaessa hyödyntää myös muita ohjaus- ja tukitahoja, kuten SportUnin liikuntaneuvontaa, TREYn ja YTHS:n palveluja.