Kansainvälisty opinnoissa

Kansainvälisty opinnoissa

Vietä elämäsi muistorikkain lukukausi tai kokonainen vuosi maailmalla! Voit lähteä tuetusti myös lyhyille kursseille esimerkiksi kesä –tai talvikouluihin!

"Parasta vaihdossa oli se, että olemassa oleva elämäsi ei katoa mihinkään, mutta saat ikään kuin hetkeksi aloittaa tyhjältä sivulta. Voit päättää itse, millaisen tarinan siihen kirjoitat." Roosa, rakennetun ympäristön tiedekunta

Ulkomailla opiskelu tai harjoittelu on elämäsi muistorikkainta aikaa ja se antaa uutta näkökulmaa tutkintoosi. Kotiyliopistosi monipuolisesta tarjonnasta löydät toiveidesi mukaisen kohteen. Vaihdossa hankit alueellista asiantuntijuutta ja erityisosaamista tulevaa työuraasi varten, luot arvokkaita kontakteja ja saat elinikäisiä ystäviä. Älä siis niele seikkailunhaluasi! Tutustu myös ainutkertaisiin mahdollisuuksiisi kansainvälistyä kotiyliopistossasi!

 

Ajankohtaista

Opiskelijoita

Go Global! Hae kv-tuutoriksi!

Joka vuosi yli 1000 kansainvälistä opiskelijaa aloittaa opintonsa Tampereen yliopistossa. Kansainvälinen opiskelijatuutori on korvaamaton apu uudelle opiskelijalle. Sen lisäksi, että autat uutta opiskelijaa, saat ainutkertaista kokemusta monikulttuurisessa ryhmässä toimimisesta. Hae kansainväliseksi opiskelijatuutoriksi 24.2.2020 - 8.3.2020.
Iloinen opiskelija

Go Global! Maaliskuun pikahaku 5.–15.3.2020

Maaliskuun pikahaku on täydennyshaku lukuvuodelle 2020–2021. Haussa ovat myös Erasmus-harjoitteluapurahat. Erasmus-harjoitteluapurahojen saatavuutta voit tiedustella myös hakuaikojen ulkopuolella Kansainvälisen liikkuvuuden palveluista.

Tutustu opiskelijavaihtoon

Minne vaihtoon

Minne vaihtoon?

Vaihtokohteita on tarjolla satoja eri puolilla maailmaa. Opiskele koko lukuvuosi tai yksi lukukausi. Myös kesäkursseja on tarjolla. Valitse omasi!
Hakuajat

Hakuajat

Hakuajat ovat syys- ja kevätlukukauden alussa. Yleensä on vielä täydennyshaku keväällä ja/tai lukuvuoden alkaessa. Lyhyille akateemisille opiskelujaksoille on mahdollista hakea matka-apurahaa jatkuvasti.
Vaihdon rahoitus

Rahoitus

Yliopiston vaihtosopimuksen ja -ohjelman kautta liikkuvana saat matka- tai ohjelmakohtaisen apurahan. Myös muita apurahoja on tarjolla.
Ohjeita vaihtoon valituille

Ohjeita opiskelijavaihtoon valituille

Kun sinut on valittu opiskelijavaihtoon tai olet saanut Erasmus+ -harjoitteluapurahan, tutustuthan huolella ohjeisiin.
Lyhyet opiskelujaksot ulkomailla

Lähde lyhytkurssille

Erilaisilla lyhytkursseilla voit syventää omaa alaa ja kielitaitoa intensiivisesti. Kursseille hakeudutaan itsenäisesti, mutta voit hakea niitä varten yliopistolta matka-apurahaa.
Tohtoriopinnoissa kansainvälistyminen teksti vihreällä pohjalla

Tohtoriopinnoissa kansainvälistyminen

Tohtoriopiskelija, edistä uramahdollisuuksiasi kansainvälistymällä. Kansainvälinen asiantuntijuus ja globaali verkostoituminen voivat olla ratkaiseva tekijä!

Tutustu harjoitteluun ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Voit suorittaa ulkomailla myös työharjoittelun ja hakea Erasmus+ -harjoitteluapurahaa tai tiedekunnan harjoittelutukea. Tiedekuntien harjoitteluapurahojen säännöt ovat tiedekuntakohtaisia.
Erasmus-harjoitteluapuraha

Erasmus+ -harjoitteluapuraha

Erasmus+ -työharjoittelu avaa sinulle upeat mahdollisuudet tutustua työelämään ulkomailla! Voit hakea Erasmus-työharjoittelun apurahaa, jos olet suorittamassa harjoittelua ulkomailla Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvassa maassa.

Näin kansainvälistyt kotiyliopistossa

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Joka vuosi Tampereen yliopistoon saapuu yli 1000 uutta kansainvälistä opiskelijaa! Voit kansainvälistyä auttamalla heitä sopeutumaan uuteen kaupunkiin ja hankkia samalla itsellesi kullanarvoista kansainvälistä kokemusta.
Kansainvälistymiskokonaisuus

Kansainvälistymiskokonaisuus

Sisällytä kansainvälistymistä edistäviä opintoja opintosuunnitelmaasi. Koosta kansainvälistymiskokonaisuus ja osoita työnantajille olevasi korvaamaton lisä työtiimiin!
Tampere Summer School

Tampere Summer School

Tiesitkö, että Tampereen korkeakouluyhteisön joka kesä järjestämä kansainvälinen Tampere Summer School -kesäkoulu on avoin ja ilmainen myös Tampereen yliopiston opiskelijoille? Suorita kursseja todella kansainvälisessä luokkaympäristössä!