Kansainvälisty opinnoissa

Kansainvälisty opinnoissa

Vietä elämäsi muistorikkain lukukausi tai kokonainen vuosi maailmalla! Voit lähteä tuetusti myös lyhyille kursseille esimerkiksi kesä –tai talvikouluihin!

Ulkomailla opiskelu tai harjoittelu on elämäsi muistorikkainta aikaa ja se antaa uutta näkökulmaa tutkintoosi. Kotiyliopistosi monipuolisesta tarjonnasta löydät toiveidesi mukaisen kohteen. Vaihdossa hankit alueellista asiantuntijuutta ja erityisosaamista tulevaa työuraasi varten, luot arvokkaita kontakteja ja saat elinikäisiä ystäviä. Älä siis niele seikkailunhaluasi! Tutustu myös ainutkertaisiin mahdollisuuksiisi kansainvälistyä kotiyliopistossasi!

 

Ajankohtaista

Textbox

Pyydämme hakijoita ottamaan huomioon muuttuvan koronavirustilanteen. Se voi aiheuttaa muutoksia myös syksyllä 2020 alkaviin vaihtojaksoihin. Kv. liikkuvuuden palvelut tiedottaa vaihtoon valittuja mahdollisista muutoksista. Seuraa intran etusivua ja alle linkitettyä usein kysyttyjen kysymysten sivua, jossa on kohta "miten koronavirusepidemia vaikuttaa opiskelija- tai harjoittelijavaihtoon?".
Kuva kesäkoulun opiskelijoista metsässä

Go Global! Tampere Summer School 3.-14.8.2020

Kansainvälisty kotona ja kerrytä opintopisteitä myös kesällä! Kaikki kurssit järjestetään englanniksi ja ne ovat ilmaisia Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoille.
Iloisia opiskelijoita

Go Global! Hae kv-tuutoriksi!

Joka vuosi yli 1000 kansainvälistä opiskelijaa aloittaa opintonsa Tampereen yliopistossa. Kansainvälinen opiskelijatuutori on korvaamaton apu uudelle opiskelijalle. Sen lisäksi, että autat uutta opiskelijaa, saat ainutkertaista kokemusta monikulttuurisessa ryhmässä toimimisesta. Hae kansainväliseksi opiskelijatuutoriksi ja saat iloisen mielen lisäksi myös opintopisteitä.

Tutustu opiskelijavaihtoon

Minne vaihtoon

Minne vaihtoon?

Vaihtokohteita on tarjolla satoja eri puolilla maailmaa. Opiskele koko lukuvuosi tai yksi lukukausi. Myös kesäkursseja on tarjolla. Valitse omasi!
Hakuajat

Hakuajat

Hakuajat ovat syys- ja kevätlukukauden alussa. Yleensä on vielä täydennyshaku keväällä ja/tai lukuvuoden alkaessa. Lyhyille akateemisille opiskelujaksoille on mahdollista hakea matka-apurahaa jatkuvasti.
Vaihdon rahoitus

Rahoitus

Yliopiston vaihtosopimuksen ja -ohjelman kautta liikkuvana saat matka- tai ohjelmakohtaisen apurahan. Myös muita apurahoja on tarjolla.
Ohjeita vaihtoon valituille

Ohjeita opiskelijavaihtoon valituille

Kun sinut on valittu opiskelijavaihtoon tai olet saanut Erasmus+ -harjoitteluapurahan, tutustuthan huolella ohjeisiin.
Lyhyet opiskelujaksot ulkomailla

Lähde lyhytkurssille

Erilaisilla lyhytkursseilla voit syventää omaa alaa ja kielitaitoa intensiivisesti. Kursseille hakeudutaan itsenäisesti, mutta voit hakea niitä varten yliopistolta matka-apurahaa.
Tohtoriopinnoissa kansainvälistyminen teksti vihreällä pohjalla

Tohtoriopinnoissa kansainvälistyminen

Tohtoriopiskelija, edistä uramahdollisuuksiasi kansainvälistymällä. Kansainvälinen asiantuntijuus ja globaali verkostoituminen voivat olla ratkaiseva tekijä!

Tutustu harjoitteluun ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Voit suorittaa ulkomailla myös työharjoittelun ja hakea Erasmus+ -harjoitteluapurahaa tai tiedekunnan harjoittelutukea. Tiedekuntien harjoitteluapurahojen säännöt ovat tiedekuntakohtaisia.
Erasmus-harjoitteluapuraha

Erasmus+ -harjoitteluapuraha

Erasmus+ -työharjoittelu avaa sinulle upeat mahdollisuudet tutustua työelämään ulkomailla! Voit hakea Erasmus-työharjoittelun apurahaa, jos olet suorittamassa harjoittelua ulkomailla Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvassa maassa.

Näin kansainvälistyt kotiyliopistossa

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Joka vuosi Tampereen yliopistoon saapuu yli 1000 uutta kansainvälistä opiskelijaa! Voit kansainvälistyä auttamalla heitä sopeutumaan uuteen kaupunkiin ja hankkia samalla itsellesi kullanarvoista kansainvälistä kokemusta.
Kansainvälistymiskokonaisuus

Kansainvälistymiskokonaisuus

Sisällytä kansainvälistymistä edistäviä opintoja opintosuunnitelmaasi. Koosta kansainvälistymiskokonaisuus ja osoita työnantajille olevasi korvaamaton lisä työtiimiin!
Tampere Summer School

Tampere Summer School

Tiesitkö, että Tampereen korkeakouluyhteisön joka kesä järjestämä kansainvälinen Tampere Summer School -kesäkoulu on avoin ja ilmainen myös Tampereen yliopiston opiskelijoille? Suorita kursseja todella kansainvälisessä luokkaympäristössä!