Kansainvälisty opinnoissa

Kansainvälisty opinnoissa

Vietä elämäsi muistorikkain lukukausi tai kokonainen vuosi maailmalla!

Vaihdossa hankit alueellista asiantuntijuutta ja erityisosaamista tulevaa työuraasi varten, luot arvokkaita kontakteja ja saat elinikäisiä ystäviä. Lukuvuoden 2020-2021 hakuajat on nyt julkaistu. Tutustu myös ainutkertaisiin mahdollisuuksiisi kansainvälistyä kotiyliopistossasi!

Syyslukukauden 2020 opiskelijavaihdot ja harjoittelut ulkomailla on peruttu koronan vuoksi. Lue lisää alla olevasta tiedotteesta. Pahoittelemme tilannetta!

Ajankohtaista

Tekstilaatikko

Syyslukukauden 2020 vaihdot ja harjoittelut ulkomailla peruttu koronan vuoksi

Tampereen yliopisto ei lähetä opiskelijoita vaihtoon tai harjoittelemaan ulkomaille syyslukukaudella 2020 eikä vastaanota ulkomaisia vaihto-opiskelijoita tai harjoittelijoita. Päätös koskee kaikkia ulkomaanjaksoja, pois lukien yhteis- tai kaksoistutkintoa suorittavien ulkomaanjaksot ja lyhyet opiskelujaksot ulkomailla (esim. intensiivikurssit). Olemme pahoillamme tilanteesta! Olemme yhteydessä asianomaisiin opiskelijoihin ja annamme lisätietoa. Päätöstä on tarkennettu 4.5.: Linjaus ei koske tohtorikoulutettavien suunnitelmiin sisällytettyjä ulkomaanjaksoja eikä ulkomaanharjoittelujaksoja, joista on sovittu opiskelijan ja työnantajan välillä.
Kuva jossa opiskelija ja hakuajat

Go Global! Hakuajat lukuvuonna 2020-2021

Valmistaudumme tuleviin vaihtohakuihin normaalisti. Kannattaa laittaa hakuajat jo korvan taakse! Päähakuja on kaksi. Syyshaku on lokakuussa ja Tammihaku tammikuussa. Pikahaut täydentävät päähakuja. Vaihtojen ajankohta on lukuvuosi 2021-2022 paitsi syyskuun pikahaun vaihdot ovat jo kevääksi 2021. Lyhyille opiskelujaksoille voit hakea matka-apurahaa jatkuvasti.
Laatikko jossa teksti "uutta"

Go Global! Tutustu virtuaaliliikkuvuuteen

Kehitä kulttuurienvälistä ymmärrystäsi kokeneiden avustajien ohjauksella. Virtuaalivaihdossa tapaat ikätovereitasi eri puolillta maailmaa ja vaihdat ajatuksia ajankohtaisista teemoista englanniksi tai ranskaksi. Erasmus+ -virtuaalivaihto on ilmaista ja siihen voivat osallistua 18 - 30 vuotiaat nuoret.

Tutustu opiskelijavaihtoon

Minne vaihtoon

Minne vaihtoon?

Vaihtokohteita on tarjolla satoja eri puolilla maailmaa. Opiskele koko lukuvuosi tai yksi lukukausi. Myös kesäkursseja on tarjolla. Valitse omasi!
Hakuajat

Hakuajat

Hakuajat ovat syys- ja kevätlukukauden alussa. Yleensä on vielä täydennyshaku keväällä ja/tai lukuvuoden alkaessa. Lyhyille akateemisille opiskelujaksoille on mahdollista hakea matka-apurahaa jatkuvasti.
Vaihdon rahoitus

Rahoitus

Yliopiston vaihtosopimuksen ja -ohjelman kautta liikkuvana saat matka- tai ohjelmakohtaisen apurahan. Myös muita apurahoja on tarjolla.
Ohjeita vaihtoon valituille

Ohjeita opiskelijavaihtoon valituille

Kun sinut on valittu opiskelijavaihtoon tai olet saanut Erasmus+ -harjoitteluapurahan, tutustuthan huolella ohjeisiin.
Lyhyet opiskelujaksot ulkomailla

Lähde lyhytkurssille

Erilaisilla lyhytkursseilla voit syventää omaa alaa ja kielitaitoa intensiivisesti. Kursseille hakeudutaan itsenäisesti, mutta voit hakea niitä varten yliopistolta matka-apurahaa.
Tohtoriopinnoissa kansainvälistyminen teksti vihreällä pohjalla

Tohtoriopinnoissa kansainvälistyminen

Tohtoriopiskelija, edistä uramahdollisuuksiasi kansainvälistymällä. Kansainvälinen asiantuntijuus ja globaali verkostoituminen voivat olla ratkaiseva tekijä!

Tutustu harjoitteluun ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Voit suorittaa ulkomailla myös työharjoittelun ja hakea Erasmus+ -harjoitteluapurahaa tai tiedekunnan harjoittelutukea. Tiedekuntien harjoitteluapurahojen säännöt ovat tiedekuntakohtaisia.
Erasmus-harjoitteluapuraha

Erasmus+ -harjoitteluapuraha

Erasmus+ -työharjoittelu avaa sinulle upeat mahdollisuudet tutustua työelämään ulkomailla! Voit hakea Erasmus-työharjoittelun apurahaa, jos olet suorittamassa harjoittelua ulkomailla Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvassa maassa.

Näin kansainvälistyt kotiyliopistossa

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Joka vuosi Tampereen yliopistoon saapuu yli 1000 uutta kansainvälistä opiskelijaa! Voit kansainvälistyä auttamalla heitä sopeutumaan uuteen kaupunkiin ja hankkia samalla itsellesi kullanarvoista kansainvälistä kokemusta.
Kansainvälistymiskokonaisuus

Kansainvälistymiskokonaisuus

Sisällytä kansainvälistymistä edistäviä opintoja opintosuunnitelmaasi. Koosta kansainvälistymiskokonaisuus ja osoita työnantajille olevasi korvaamaton lisä työtiimiin!
Tampere Summer School

Tampere Summer School

Tiesitkö, että Tampereen korkeakouluyhteisön joka kesä järjestämä kansainvälinen Tampere Summer School -kesäkoulu on avoin ja ilmainen myös Tampereen yliopiston opiskelijoille? Suorita kursseja todella kansainvälisessä luokkaympäristössä!

Katso Go Global pähkinänkuoressa