Kansainvälisty opinnoissa

Kansainvälisty opinnoissa

Vietä elämäsi muistorikkain lukukausi tai kokonainen vuosi maailmalla! Voit lähteä tuetusti myös lyhyille kursseille esimerkiksi kesä –tai talvikouluihin!

"Parasta vaihdossa oli se, että olemassa oleva elämäsi ei katoa mihinkään, mutta saat ikään kuin hetkeksi aloittaa tyhjältä sivulta. Voit päättää itse, millaisen tarinan siihen kirjoitat." Roosa, rakennetun ympäristön tiedekunta

Ulkomailla opiskelu tai harjoittelu on elämäsi muistorikkainta aikaa ja se antaa uutta näkökulmaa tutkintoosi. Kotiyliopistosi monipuolisesta tarjonnasta löydät toiveidesi mukaisen kohteen. Vaihdossa hankit alueellista asiantuntijuutta ja erityisosaamista tulevaa työuraasi varten, luot arvokkaita kontakteja ja saat elinikäisiä ystäviä. Kaukoystävän ovi on sinulle aina auki! Älä niele seikkailunhaluasi vaan Go Global!

 

Ajankohtaista

Go Global - yli 700 vaihtokohdetta

Go global! Tammihaku on 7.-31.1.2020!

Tammihaussa 7.-31.1.2020 voit hakea vaihtoon lukuvuodeksi 2020-2021 tai yhdeksi lukukaudeksi. Valittavanasi on paljon kohteita Euroopasta tai kauempaa. Kohteet vaihtelevat kampuksittain. Haettavana on myös Erasmus+ -harjoitteluapurahoja keväälle ja kesälle 2020! Voit hakea vaihtoon, jos olet kirjoilla kirjoilla Tampereen yliopistossa ja suoritat kandidaatin tai maisterin tutkintoa. Myös tohtorikoulutettavien liikkuminen on mahdollista useiden ohjelmien ja sopimusten kautta.
Tule vaihtoinfoihin!

Go Global! Tule vaihtoinfoihin ja kv-kahveille!

Keskustakampuksella on vaihtoinfo 9.1. klo 12-15 (Pinni B1097, tapahtuma on myös Kaupin kampuksen opiskelijoille). // Hervannan vaihtoinfot ovat 15.1. klo 13-14 (K2330), 23.1. klo 10-11 (RD203) ja 27.1. klo 13-14 (TB207). // Kv-kahvit tarjoillaan 21.1. klo 12-14 samanaikaisesti keskustakampuksella ja Hervannassa. Pannu on kuumana koko tapahtumien ajan. // Tervetuloa kuulolle ja kyselemään vaihtomahdollisuuksistasi sekä Erasmus+ -harjoittelusta!

Tutustu opiskelijavaihtoon

Minne vaihtoon

Minne vaihtoon?

Vaihtokohteita on tarjolla satoja eri puolilla maailmaa. Opiskele koko lukuvuosi tai yksi lukukausi. Myös kesäkursseja on tarjolla. Valitse omasi!
Hakuajat

Hakuajat

Hakuajat ovat syys- ja kevätlukukauden alussa. Yleensä on vielä täydennyshaku keväällä ja/tai lukuvuoden alkaessa. Lyhyille akateemisille opiskelujaksoille on mahdollista hakea matka-apurahaa jatkuvasti.
Vaihdon rahoitus

Rahoitus

Yliopiston vaihtosopimuksen ja -ohjelman kautta liikkuvana saat matka- tai ohjelmakohtaisen apurahan. Myös muita apurahoja on tarjolla.
Ohjeita vaihtoon valituille

Ohjeita opiskelijavaihtoon valituille

Kun sinut on valittu opiskelijavaihtoon tai olet saanut Erasmus+ -harjoitteluapurahan, tutustuthan huolella ohjeisiin.
Lyhyet opiskelujaksot ulkomailla

Lähde lyhytkurssille

Erilaisilla lyhytkursseilla voit syventää omaa alaa ja kielitaitoa intensiivisesti. Kursseille hakeudutaan itsenäisesti, mutta voit hakea niitä varten yliopistolta matka-apurahaa.

Tutustu harjoitteluun ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Voit suorittaa ulkomailla myös työharjoittelun ja hakea Erasmus+ -harjoitteluapurahaa tai tiedekunnan harjoittelutukea. Tiedekuntien harjoitteluapurahojen säännöt ovat tiedekuntakohtaisia.
Erasmus-harjoitteluapuraha

Erasmus+ -harjoitteluapuraha

Erasmus+ -työharjoittelu avaa sinulle upeat mahdollisuudet tutustua työelämään ulkomailla! Voit hakea Erasmus-työharjoittelun apurahaa, jos olet suorittamassa harjoittelua ulkomailla Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvassa maassa.

Näin kansainvälistyt kotiyliopistossa

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Joka vuosi Tampereen yliopistoon saapuu yli 1000 uutta kansainvälistä opiskelijaa! Voit kansainvälistyä auttamalla heitä sopeutumaan uuteen kaupunkiin ja hankkia samalla itsellesi kullanarvoista kansainvälistä kokemusta.
Kansainvälistymiskokonaisuus

Kansainvälistymiskokonaisuus

Sisällytä kansainvälistymistä edistäviä opintoja opintosuunnitelmaasi. Koosta kansainvälistymiskokonaisuus ja osoita työnantajille olevasi korvaamaton lisä työtiimiin!
Tampere Summer School

Tampere Summer School

Tiesitkö, että Tampereen korkeakouluyhteisön joka kesä järjestämä kansainvälinen Tampere Summer School -kesäkoulu on avoin ja ilmainen myös Tampereen yliopiston opiskelijoille? Suorita kursseja todella kansainvälisessä luokkaympäristössä!