Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Valmistuneet työelämässä

Tampereen yliopisto seuraa valmistuneiden sijoittumista työelämään keräämällä kyselyillä tietoa työllistymisestä, työuran alkuvaiheista sekä tyytyväisyydestä suoritettuun tutkintoon ja työuraan. Lisäksi valmistuneilta kysytään näkemyksiä niin koulutuksen tuottamasta osaamisesta kuin työelämän ajankohtaisista osaamistarpeista.  

Valtakunnalliset uraseurannat 

Yliopistot tekevät valmistuneille uraseurantaa valtakunnallisena yhteistyönä. Seurantakyselyt lähetetään maistereille, diplomi-insinööreille, arkkitehdeille, lääketieteen lisensiaateille ja kasvastustieteen kandidaateille (varhaiskasvatuksen koulutus) viisi vuotta valmistumisen jälkeen ja tohtoreille kolme vuotta tutkinnon suorittamisesta. Kyselyt toteutetaan joka syksy.   

Yliopistojen uraseurantojen valtakunnalliset tulokset ovat julkisesti saatavilla OKM:n Vipunen-tietopalvelussa. Monikäyttöisimpiä ovat tulosten tuoreet Power BI -visualisoinnit, jotka mahdollistavat laajan vertailun ja tiedon suodattamisen halutuilla kriteereillä:

Maisterien valtakunnallisiin tuloksiin voit tutustua myös tuloksia visualisoivassa Töissä.fi -palvelussa, johon on koottu uraseurantatietoa useilta vuosilta niin yliopistoista kuin ammattikorkeakouluista. Sivustolta löytyy myös valmistuneiden kertomuksia omasta työstään sekä vinkkejä nykyisille tai tuleville opiskelijoille. 

Valtakunnallisia raportteja ja lisätietoa yliopistojen uraseurannoista löydät myös yliopistojen Työelämä- ja urapalvelujen Aarresaari-verkoston sivuilta.

 

Tekniikan alan vastavalmistuneiden kysely  

Tekniikan alalla toteutetaan vuosittain valtakunnallisena yhteistyönä Tekniikan akateemisten (TEK) kanssa vastavalmistuneiden kysely. Ajankohtaiset tulokset löytyvät TEK:in verkkosivuilta.

 

Lisätietoa valmistuneille tehtävistä kyselyistä

 

Alumnien uratarinat

Tutustu myöös Tampere Alumni -sivuilla oleviin valmistuneiden haastatteluihin. Alumnitarinat esittelevät valmistuneita korkeakouluyhteisön eri aloilta. 

 

 

Julkaistu: 21.2.2019
Päivitetty: 1.6.2023