Hyppää pääsisältöön

Unohtuiko ilmoittautuminen

Tampereen yliopisto ja TAMK

Menetitkö opiskeluoikeutesi, koska ilmoittautuminen jäi tekemättä?

Sinun tulee ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi joka lukukaudelle.

Ilmoittaudu Pakissa 1.3. – 31.7.

Jos unohdat ilmoittautumisen määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi. Voit kuitenkin hakea opiskeluoikeuttasi takaisin maksamalla vaaditun, asetuksenmukaisen käsittelymaksun sekä täyttämällä ja palauttamalla sähköisen lomakkeen ohjeistuksen mukaan. Liitä kuitti mukaan hakemukseen sekä viestikenttään oma nimi ja sana 'TAMK opiskeluoikeuden palauttaminen'. Sinulle voidaan myöntää opiskeluoikeus uudestaan sen kuukauden alusta, jolloin olet tehnyt hakemuksesi.

Jäikö ilmoittautumisen lisäksi hakematta lisäaikaa?

Mikäli et saa suoritettua opintoja opiskeluoikeusaikana, sinun tulee hakea lakisääteistä tai harkinnanvaraista lisäaikaa viimeistään kuukautta ennen opiskeluoikeusajan päättymistä. Hakemuksen liitteenä tulee olla opiskelusuunnitelma ja aikataulu opintojen suorittamiseen. Harkinnanvarainen lisäaika voidaan myöntää vain vähäisiin tutkinnosta puuttuviin osiin, jos valmistuminen jatkoaikana on realistista. Sitä voi hakea pääsääntöisesti lukukaudeksi kerrallaan ja enintään vuodeksi. Harkinnanvaraista lisäaikaa ei myönnetä, mikäli sinulla on jo kaikki tutkintoon vaadittavat suoritukset tehtynä. Hakemuksen käsittelystä peritään 50 euron maksu.

Hae lisäaikaa sekä samalla opiskeluoikeuden uudelleen myöntämistä tällä hakemuksella.

Hakemus on sähköinen lomake, jonka kierto aina hyväksyjälle asti tapahtuu sähköisesti. Luethan ohjeistuksen huolella, ja toimit sen mukaisesti.  

Ammatilliset opettajankoulutukset

Ilmoittautumisen laiminlyönti tarkoittaa opiskeluoikeuden menettämistä. Voit hakea ilmoittautumisvelvollisuuden laiminlyömisen seurauksena menetettyä opiskeluoikeutta myönnettäväksi uudelleen hakemuskuukauden alusta alkaen. Ennen hakemuksen täyttämistä sinun tulee maksaa käsittelymaksu 50 euroa ja maksutosite tulee liittää hakemukseen (viestikenttään oma nimi ja sana TAOK opiskeluoikeuden palauttaminen).

Maksun voi suorittaa Tampereen ammattikorkeakoulu oy:n tilille IBAN-tilinumero FI83 2094 1800 0381 10 ja BIC-koodi NDEAFIHH.

Julkaistu: 21.2.2019
Päivitetty: 8.9.2022